Социолог: Острите критики към властта поставиха президента в политическия ъгъл!

България отблизо

Парламентът страда от хроничен дефицит на легитимност. Последните месеци бяха с изострена кризисна политическа ситуация, при която той почти не можеше да работи. Подобни са оценките и за работата на правителството.

Това посочи в предаването „Тази сутрин“ в ефира на btv социологът Анастас Стефанов, който коментира данните от изследване на социологическа агенция „Тренд“.

И президентът не бе подминат от политическата криза. През последните месеци той се позиционира като остър критик, който надхвърля дори опозиционното говорена на някои политически сили. Но това му коства част от широката легитимност, която имаше преди, и го поставя в политическия ъгъл, посочи социологът по повод социологическите данни за работата на президента.

Според Анастас Стефанов, при електоралните нагласи, разликата между ГЕРБ и БСП не е в рамките на статистическата грешка, а дори и по-малка.

Следващото управление няма как да не бъде коалиционно. Но за да се получи нещо, ще трябва да видим коалиция от поне три субекта, а може да се наложи да бъде и по-фрагментирана, отбеляза той.

Според него, има вариант партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов да избере да има парламентарно представителство, но да остане в опозиция и да продължи да се заиграва с ролята си на антистатукво.

Вариантите са различни, зависи всяка политическа сила какво поведение ще избере, посочи в заключение социологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *