Социолози скочиха срещу Хекимян, други го направиха кмет. Вижте кой заплете интригата и кой му е наредил да напусни бТВ

България отблизо

Вече бившият директор на „Новините, актуални предавания и спорт“ по бТВ Антон Хекимян е приел предложението да бъде кандидат за кмет на ГЕРБ в София, защото не можел да откаже на лидера Бойко Борисов, твърди сайтът Епицентър.бг.

От вчера се спекулира, че той ще бъде номинацията на партията за столицата, макар и до този момент да няма потвърждение. Твърдеше се, че Борисов дори е известил част от депутатите си. Днес интригата се заплете още повече. При представянето на кандидата за кмет на Пловдив – Костадин Димитров, Борисов обяви, че имал „шест много добри възможности за София“, но щял да избере най-добрата от тях като се върне в София.

 

Дали това действително е така или той държи да изнерви опонентите си – ще разберем съвсем скоро.

В първите часове след напускането на Хекимян бившият му колега Николай Бареков обяви в социалните мрежи, че през 2006 година е получил идентично предложение от Борисов – да се кандидатира за кмет на Пловдив, но отказал. Според Бареков, лидерът на ГЕРБ обичал да черпи от рейтинга на популярни тв лица и предупреди, че те все пак трябва да преценяват внимателно и да се научат да отказват.

Самият той твърди, че постъпил почтено в неговата политическа кариера и напуснал телевизията 7 месеца по-рано. Същото сторил и Слави Трифонов. Единствено Хекимян се опитвал директно да скочи от нюзрума в кметския стол.

 

Името на Хекимян започва да се коментира и от социолози и политически наблюдатели. Според Андрей Райчев той има шансове да победи на втори тур издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Райчев е на мнение, че ако Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, ще е силен ход на Бойко Борисов и има шанс да бие кандидата на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев. Хекимян ще има откъде да взима гласове, докато Терзиев нямало да има откъде да взима.

Според Боряна Димитрова обаче кандидатите за кметския пост трябва да покажат и умения, опит, познания и квалификации за управление на най-големия град в държавата. Едното е Хекимян да е популярен, друго е хората да го припознаят като кмет, предупреди Боряна Димитрова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *