Русия СДЪВКА британския ВОЕНЕН министър! Не си играйте с…

Свят

Опитът на британския премиер Тереза Мей да прехвърли върху Русия вината за „Новичок“, както и бруталното самоуправство с живота и смъртта на британски и руски граждани, се провали напълно.

Единственото, което Лондон постигна, бе да покаже на света, колко малко го интересува обикновения човек. И понеже се саморазобличи пред международната общественост, като държава, която си играе с живота на своите граждани, на днешния лондонски „елит“ му трябваше нещо, с което да измие лицето си.

Трябваше му нещо силно и разтърсващо, за да покаже на англичаните, че правителството знае как да защитава Британия. Но, явно вездесъщата лондонска мъгла действа по специфичен начин на умствените способности. Затова вместо да измислят нещо ново, британските политици продължиха старата и изтъркана песен за „агресивната Русия“.

Ето защо в играта се включи английският министър на отбраната Кевин Уилямсън. Той веднага и без много да му мисли, по стар боен маниер, обвини Москва в „милитаризъм и агресия“.

Нещо повече. Военният министър заяви, цитиран от tvzvezda.ru, че официален Лондон имал готовност да употреби сила във всяка точка на света, ако се появи такава необходимост.

По този начин, британците направиха две кардинални грешки наведнъж. Първо, никой не може да обвинява Русия в милитаризъм и агресия. Защото немския политик Сара Вагенкнехт се изрази ясно: „Достатъчно е човек да погледне картата на света и да види стотиците военни бази на САЩ и НАТО, които обграждат Руската федерация в ядрен обръч, и които са толкова близо до самите граници на страната, че до Москва остават само около 200 километра, за да разбере, че агресорът в случая не е Русия, а САЩ, Британия и още няколко страни, върли членки на НАТО“.

Смешно звучат от устата на вашингтонските и лондонски политици и военни, приказките за някаква митична „руска агресия“ при наличието на толкова много военни бази около границите на РФ. И при положение, че цял свят вижда как НАТО продължава да се разширява на Изток. И да изгражда нови военни бази около Руската федерация.

Още по-смешно звучи „заплахата“ на английския министър, че Лондон имал „готовност“ да употреби сила във всяка точка на света. Тук явно се визира не някоя друга точка, а именно Русия, защото нали тя, според британците, е „агресорът“.

Само че, Великобритания няма почти никакво съвременно оръжие, с което може да „употребява сила“ по отношение на Руската федерация. Оръжията й са от 70-те години на миналия век. И ако се наложи, Русия ще смачка Британия само за няколко дни. А може и да я изтрие от лицето на земята. Британия все пак е остров. Затова яловите заплахи на лондонските военни звучат смешно и гротескно. Понеже, ако в момент на умопомрачение, се опитат да осъществят и съвсем малки частичка от своите замисли, това ще доведе до пълна катастрофа за Великобритания като държава.

Затова посолството на РФ във Великобритания разкри истинския замисъл на такива изказвания.

„Подобна риторика от страна на високопоставен британски чиновник, хвърля ярка светлина върху истинските мотиви за форсираното увеличаване на военните разходи на НАТО за 2019 г., които ще достигнат 1 трилион и 260 милиарда долара“, заявяват от посолството.

С тези думи руските дипломати показват, че Лондон се надява на САЩ и НАТО „да употребят сила по отношение на Руската федерация“. Но тези „мечти“ на английските политици напомнят повече на бълнуване. И разкриват доколко трезвата преценка за реалността е напуснала британската политика. А навремето, Англия се славеше именно с трезвата си и разумна преценка на събитията в света.

Руските дипломати отидоха и по-нататък. Те нарекоха поведението на британския премиер „диво“. А приказките за провеждане на военни операции „във всяка точка на света“, руското посолство в Лондон определи като „безотговорно дрънкане на оръжия, които дори не са от настоящия, а от миналия век“.

И наистина, трябва да си загубил всякакво чувство за политическа ориентация и разумна преценка на ставащото в света, за да говориш, че Англия или САЩ, или НАТО могат да започнат военен конфликт с Русия.

И да се опитваш да нагнетяваш по всякакъв начин напрежение, което всеки момент може да прерасне във военен конфликт.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Русия СДЪВКА британския ВОЕНЕН министър! Не си играйте с…

  1. Ей напълни се с порнографски сайтчета и проститутки с фалшиви имена 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *