Става СТРАШНО: Шестият американски флот ПЛАШИ Русия с ВОЕННА дипломация! Ето КАКВО се случва!

Свят

Навлизането на два американски самолетоносача едновременно, в акваторията на Средиземно море, което не се е случвало от 2016 година, е ясен сигнал към Москва.

Това заяви американският посланик в Русия Джон Хънтсман.

Той предупреди, че всеки самолетоносач е „сто хиляди тона международна дипломация“.Хънтсман посочи, че в морето се намират още, хиляди американски морски пехотинци, самолети и други кораби.

По този начин, посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман направи безпрецедентно твърдо изявление срещу Русия, като всъщност я заплаши я с американския флот. И не стига, че нарече американската група самолетоносачи, разположена в Средиземно море, сигнал за Москва, но при това посланикът лично посети американските самолетоносачи. Още малко остана да се вживее в ролята на морски генерал, да застане начело на прословутия Шести флот, за да да тръгне в „свещена“ битка срещу Русия. Само че явно в плановете му, такова развитие на нещата не се предвижда, понеже „храбрият“ посланик се ограничи само със заплахи и екскурзии до морето.

„Дипломатическите връзки и диалогът, съчетани с мощните отбранителни системи на тези кораби, демонстрират на Русия, че ако тя наистина се стреми да подобри отношенията си със Съединените щати, трябва да преустанови дестабилизиращите си дейности по света”, заяви Хънтсман.

Посланикът подчерта, че всеки самолетоносач е „сто хиляди тона международна дипломация“. Според него, в ерата на сериозна конкуренция, дори една група самолетоносачи осигурява „огромна оперативна гъвкавост и маневреност“, а две групи са начин за „мощно възпиране срещу едностранна агресия“.
Адмирал Джеймс Гордън Фогто – трети, командир на американския флот в Европа, се съгласи с посланика. Той смята, че Русия действа агресивно в Сирия и Либия, така че е важно да се даде възможност на гражданските лидери да преговарят от силна позиция. „Нашето разполагане и военно присъствие трябва да бъдат ограничени и защитени. Това е превенция, която не предизвиква конфликт ”, увери Фогго.
Навикът за измерване на дипломацията в тонове произхожда от един от лозунгите на строителите на американски самолетоносачи от клас „Нимиц”. Всички самолетоносачи от този тип имат денивелация от около 100 000 тона, за което са получили от разработчиците  прякор „100 000 тона дипломация/денивелация“.
Само че тези 100 хиляди тона са толкова неповратливи и толкова уязвими за ударите на мощните руски ракети, че можем само да ги съжаляваме, ако наистина им се наложи да изпитат върху себе си действието на ракетите в съчетание с невероятните руски средства за радиоелектронна борба, които обездвижиха мощния и горд есминец „Доналд Кук“. Така че по-добре за американците да си стоят в техните бази в Америка и да не се натискат под дулата на най-новите руски отбранителни и нападателни комплекси. Защото тогава за Руската федерация ще бъде като детска игра да ги унищожи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Става СТРАШНО: Шестият американски флот ПЛАШИ Русия с ВОЕННА дипломация! Ето КАКВО се случва!

  1. Американците все говорят за ВЪЗПИРАНЕ на агресията на Русия, ама така и не съм разбрала КОГО смята да НАПАДА русия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *