Стана ясно кога ще приемем еврото! Евробойко бесен! Вижте шокиращите факти!

България отблизо

Борисов се натиска да ни смени валутата, обаче  няма да го огрее.

„Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ предопредели какъв ще е изходът от  днешната среща, на която Евробойко ще настоява веднага да ни приютят  в европейското семейство.

Доходите на българите са едва 50% от тези на хората в еврозоната, пише вестникът. Това обаче не е голямата и основна пречка пред присъединяването на страната към общата валута. На преден план излизат други и препятствия, се казва в статията.

„Българското правителство не иска  повече да губи време и да вкара страната към европейския валутен съюз. Министър-председателят Бойко Борисов официално  внесе  българската кандидатура за „чакалнята“ на еврозоната и пише, че  поема напълно ангажимента да създаде условията за влизане в банковия съюз.

В началото на статията журналистите ни хвалят, че имаме добра финансова дисциплина, ниски лихви по кредитите и че  „Номинално България отдавна изпълнява критериите за конвергенция за присъединяване към еврото.“  Обаче:  „България все още не е пригодила банковото си законодателство така, че то да съответства на правилата в банковия съюз. Освен това има прекалено раздут банков сектор.“

Точно по тази причина  присъединяването на страната  към еврото  още малко ще  се отложи. И по много други, които умишлено не се споменават в статията.

Все още страните от еврозоната не са единни по въпроса с приемането на България, освен това остава спорен въпросът  дали изобщо е икономически разумно страната  да влиза в зоната дори през 2022 година, датата, за която толкова много настоява. Тъй като е малко  вероятно дотогава икономическата обстановка в страната  да се подобри, пише „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

С две думи – ще ви погалим по главичките и ще си чакате до Второ пришествие. Защото сте бедни, защото нямате добри закони, защото не отговаряте на част от критериите или просто защото не ви искаме!

Така днешната среща е предопределена. Влизаме в чакалнята и си оставаме там. Хем жест към послушкото Борисов, хем игра на нерви, за да бъде още по-послушен.

Пък и в последния момент стана ясно, че Франция и Холандия не ни искат в Шенген, така че смяната на валутата става безпредметна, а напънът ни се отлага във времето.

Снощи Борисов научил, че ще му намажат днес кънките и бил бесен. Дори не могъл да гледа спокойно мача, издадоха от обкръжението му.

А народа? Какво го интересува Борисов какво мисли народът. Той си е навил на пръста, че трябва да приемем еврото и в историята да пише, че това е ставало по време на неговото управление.

Нас пък не ни интересува какво мисли Бащицата.

Засега ще можем да си отдъхнем поне за четири години.

А после?

Борисов явно съвсем забрави, че го е избрал /ако го е избрал/ българският народ и трябва да го попита, когато взема такова решение, което ще ни направи по-бедни и по-зависими.

Но той е над народа. Той е цар! Той е Бог! Каквото реши той, това става!

Само че този път искаме референдум!

Всеки да каже иска ли, или не иска еврото.

Не ялови подписки във Фейсбук!

Не разни инициативи от новопръкнали се партийки и движения, а официално допитване до народа.

Точно тогава Царят ще разбере колко го обича този народ.

Референдум!

Ама стиска ли му?

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *