Страховити руски хеликоптери унищожават укрепени пунктове на ВСУ

Свят

Екипажите на ударните хеликоптери Ми-28Н „Нощен ловец“ на Въздушно-космическите сили на Русия унищожават укрепени пунктове и жива сила на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецко направление. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„По време на бойна задача пилотите на хеликоптери Ми-28Н извършиха ракетни пускове по разкрити укрепени точки и живата сила на подразделенията на украинските въоръжени сили. В резултат на бойните атаки всички цели бяха унищожени“, казаха от военното ведомство.

В състава на групата са включени още ударен хеликоптер Ка-52 и хеликоптер за търсене и спасяване Ми-8. „Получихме бойна задача, придвижихме се до района на целта, нанесохме удари с неуправляеми ракети. Задачата беше изпълнена, нямаше жертви от наша страна. Всички се върнаха на летището за излитане“, каза пилотът на хеликоптера Ми-28Н с позивна Овод.

Министерството на отбраната на Русия отбеляза, че по време на специалната операция, армейската авиация изпълнява задачи по ескортиране на конвои, унищожаване на бронетехника на въоръжените сили на Украйна, доставка на войски, военни товари, както и авиационна поддръжка на части.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *