Страхотно! Борисов дава още 108 милиона за ваксини!

България отблизо
Кабинетът отпуска допълнително 105 милиона лева за закупуването на ваксини срещу COVID-19. Ще бъдат отпуснати и още средства под формата на субсидия за лечебните заведения, която да поддържа готовността си за оказване на медицинска помощ при обявена извънредна епидемична обстановка.

Това стана ясно по време на днешното правителствено заседание.

Близо 184 милиона лева отпуска общо кабинета. Средствата ще бъдат използвани освен за ваксини и подкрепа за лечебните заведения, и за покупка на допълнителни количества от медикамента „Ремдесивир“ както и за изграждане на нова система за приемане на спешните повиквания с цел подобряване на услугата Единен европейски номер 112 на територията на България.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че след извършен предварителен анализ на текущото състояние на действащата в момента IT инфраструктура, обслужваща центровете за спешна медицинска помощ, е установена необходимост от подмяната й със система от ново поколение. Подновената инфраструктура ще гарантира висока надежност, работоспособност, сигурност и добавяне на нови функционалности.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *