Илияна Йотова: Президентът Радев няма намерение да прави политически проекти, макар че го тласкат в тази посока!

България отблизо

Президентът е президент на Република България и няма никакво намерение да прави политически проекти, нито да оглавява алтернативата, както го тикат в тази посока”.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Амбицията за парламентарните избори съществува в българските избиратели и в техните политически представителства. Ако визираме президента – струва ми се, че не”, добави Йотова.

Относно датата за предстоящия вот Йотова коментира, че президентът е дал достатъчен отговор по въпроса.

„Не съм чула някого от академичните среди да говори за вота. Има прекалено много неизвестни, за да можем да кажем отсега коя дата е най-подходяща”, добави тя.

Според вицепрезидента по темата дали провеждането на изборите е безопасно, или не ще се произнесат хората от научните среди.

„До преди един месец всички казваха, че искат предсрочни избори. Сега се оказа, че никой не е готов. Аз обаче имам друго мнение – няма партия в момента, която да не е готова”, категорична е Йотова.

Вицепрезидентът коментира и актуалната ситуация около пандемията. Според нея бързото приемане на ваксината от Европейската комисия е поставило страната ни в неизгодна ситуация.

„Ако трябва да започнем от днешния ден и новината от снощи за бързото приемане на ваксината от страна на Европейската агенция по лекарствата и след това светкавичното приемане от Европейската комисия постави България в неизгодна ситуация. Нашият министър на здравеопазването и българското правителство имат четири дни, в които да информира населението за всички рискове и ползи на ваксината”, допълни тя.

Йотова обясни, че е с резерви към практиката първи ваксината да си поставят първите в държавата.

„От ваксините имат нужда хората, които работят на първа линия. Това са лекарите, медицинските сестри. В болниците вече минаха списъците кой иска да се ваксинира. Моят съпруг също е сред тях. Смятам, че първите количества трябва да са за най-нуждаещите се”, заяви Йотова.

Според нея в страната не е направена информационна кампания за ваксините, съобщава dnes.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *