Страшни разкрития за протеста! Нинова от трибуната: Що за управници пращат жандармерия и водни оръдия срещу народа си? /ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО/

България отблизо

Докато тук сутринта управляващите се карахте кой повече пари да открадне по Плана напрежението по пътищата на България расте. Има блокирани магистрали. Кметът на Стара Загора току-що обяви притесненията си, че голямо количество жандармерия се струпва в региона.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Има информация, че срещу протестиращите на магистрала „Струма“ е използван сълзотворен газ от страна на полицията„, каза тя.

„Напрежението расте, а премиерът Денков обявява, че Пленът ще бъде изпретен така, както е, въпреки лъжата, че ще преговаря с протестиращите докрай.

Никой не преговаря със стачкуващите миньори, които са абсолютно прави и в справедлив протест защитават работните си места, семействата и децата си. Вместо преговори получават жандармерия и сълзотворен газ“, добави Нинова.

„В същото време, Борисов обяви, че с Денков как точно да се промени Планът. Някой от вас има ли информация какво са се разбрали.

До довечера в 5 часа премиерът какъв план ще изпрати в Брюксел. Това е бъдещето на България за десетилетия напред, а това изобщо не ви интересува. Срещу справедливо протестиращи са изправени полицаи, които плашат с глоби от по 7000 лева“, заяви Нинова.

„Ние от БСП за България, заедно с колегите от „Има такъв народ“ (ИТН) и „Възраждане“ заедно внесохме проект за решение на НС, който да гласи следното:

1. Да задължи МС в срок до 15-и октомври да приключи преговорите с ЕК в изпълнение на решението на това НС за промяна в Плана. Това не е изпълнено. Ние предлагаме до 15 октомври да го изпълни.

2. В срок до 20-и октомври да изготви и представи доклад за предприетите действия и постигнатите резултати относно това.

3. Незабавно да се поиска едномесечна отсрочка за представяне на териториалните планове за справедлив преход и да не ни плаши, че ако до 5 часа не ги предаде, ще загуби парите по плана. Не е вярно!

4. В срок от 20-и октомври да подпише със синдикатите Национално споразумение за справедлив преход.

5. В срок до 30 октомври да внесе  териториалните планове за Справедлив преход в ЕК.“

„Ние настояваме от трите парламентарни групи, председателстващият да припознае тази точка и да я внесе незабавно за гласуване в зала. Само за 24 часа вече ви загубихме броя на извънредните точки, които внасяте ад хок в зала. Внесете поне една точка за доброто на България и а тези стотици хиляди хора и семействата им. Искаме 30 минути почивка и председателски съвет, за да решим“, каза още тя.

Междувременно, докато тече заседанието на НС, хора в социалните мрежи качват клипове, обяснявайки, че протестирани биват заплашвани с водно оръжие. Диана Дамянова показа притеснителни кадри от безредиците. Ето какво казва тя:

„ВОДНИ ОРЪДИЯ ПРАЩА ВЛАСТТА. БРАВО!!!

Правителството си остави 4 /четири/ работни часа от вземането на решението за внасяне на териториалните планове, до тяхното изпращане в Брюксел.

За да не им се моткат някакви в краката, дори не направиха като за парлама някакви полуистински поне обществени

обсъждания.

Почетох от плановете – готини са. Особено частта, дето под соларите ще се развива земеделие. Има и още много много готини части, ама не ми е работа да си губя време с тях.

Не беше пропуснато да се сложи списък с фирми, дето или ще получа, или пък не пари от държавата, че да стане бардакът по-пълен.

Ама всичко това се грешки на растежа.

Не я разбират тази работа с общественото мнение и как се то информира.

Или пък нарочно не желаят да го информират, да не би то да вземе да прочете техните чиновнически безумия.

И днес, хоп – водни оръдия и сълзотворен газ срещу миньорите , които не стоят в телешки възторг пред факта, че правителството си е отделило цели 4 часа за да приеме и изпрати тези планове.

И че…. е махнало /вероятно щото никой не е виждал какво ще се приеме/ фирмите на своя спонсор от списъка за подкрепа.

Като компенсация на тези безумни административни и пр дейности, приближените до властта анализатори във фейса, си късат ризите и са готови да линчуват работниците.

Като стар синдикалист да кажа, когато хората не са разбрали или убедени в действията на властта, защото тя си е оставила 2 часа за да ги убеди, тогава не работниците са виновни.

ПП А и в тези планове се отменя по същество решение на парламента, ама като на самия парламент не му пука, аз ли да се безпокоя за този дребен факт!“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *