Тагарев: Крайно време беше онова срамно нещо да спре да стърчи в центъра на София!

България отблизо
„Моята позиция е, че беше крайно време да се изнесе от центъра на София“. Това заяви пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев в отговор на въпрос за демонтажа на Паметника на Съветската армия. Според него това не е паметник, защото тук не е имало война, не е имало и освобождение. 

„Длъжни сме да уважаваме всички човек, воювайки на която и да е територия, но случаят не е такъв. Това е тотем на превъзходство на Русия спрямо България“, отбеляза Тагарев.

 

Попитан дали очаква „ответен удар“ от страна на Русия, Тагарев отговори, че Русия отдавна ни е обявила за враг.

 

„Не виждам какво повече може да се каже, добави той. Не България търси врагове, обратното – Русия обяви НАТО за враг, респективно България“, отбеляза още Тагарев.

 

Министър Тагарев присъства вчера на събитие в Централния военен клуб в София по случай 20-ата годишнина от терористичния атентат срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак. При инцидента загинаха петима български военнослужещи от състава на Първия пехотен батальон, а десетки бяха ранени.

 

 

 

„Правителството има пълна яснота по отношение на изискванията в отбраната. Следващата година бюджетът за отбрана се очаква да бъде 2,05% от брутния вътрешен продукт, което ще ни даде възможност да продължаваме да развиваме и укрепваме отбранителните способности“, каза още проф. Тагарев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *