Борисов на среща с жените на ГЕРБ: Няма по-хубаво управление от нашето. Учудихме света!

България отблизо

„Много неща народът прощава, но глупостта не прощава. А ние по много теми се държим глупаво“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на жените на партията в Казанлък.

 

„Пет поредни избори – с един и същи резултат, над милиард похарчени за избори. А един локомотив е между 7 и 9 млн. евро. Ако разделим един милиард, ще видим колко локомотива можеше да купим“, каза Борисов.

 

„Какво правихме досега? Ние излизаме, все сме недоволни от нещо. След мен Кирил излезе – същата работа, Христо Иванов – същата работа. А всъщност – нацията не води към Москва, нацията иска Европа, иска Америка, иска Канада, Австралия, Нова Зеландия, това иска огромната част от обществото.

 

Когато ГЕРБ вкара България в Еврозоната, вратата ни се видя много близо. Сега сме пак много близо, но още не е отворена. Тук трябва да похваля Мария, защото тя върши много неща тихо и не самохвално, като някои други, с което самохвалство създават проблеми. И без да правим помпозни, националистични, страховити изказвания, а тихо и точно, поставихме всеки на мястото му. За което, Мария, браво!“, каза Борисов.

На 6 март ще имаме жена премиер, отсече лидерът на ГЕРБ и по този начин отговори на спекулациите относно това дали самият той няма да замени Николай Денков при ротацията.

„Завчера с Мария Габриел проведохме разговор с Виктор Орбан. Унгария махна ветото за Украйна. Повярвайте ми, имаме достатъчно авторитет и опит. Да, в България се получи така, че в желанието си да чегъртаме, се самоизчегъртахме всички.

 

Думата „премиер“ в България девалвира. Премиерът може да тежи на мястото, когато зад него има мощна парламентарна група. Когато трябва да минеш през няколко кръга от преговори с парии, в които всеки гледа своя интерес, колкото и парадоксално да звучи.

 

Аз съм сигурен, че един ден в университетите, ще се разгледа сегашното управление. То е неповторимо за света. Висша степен на компромис. И нашата партия, и технитe бушуват. Всеки от всеки се пази, из коридорите вървят журналисти, от всяка снимка става – оле майко“, каза още Борисов.

 

„В момента, в който австрийците се уверят, че сме надеждната граница, ще кажат ок. Винаги съм се опитвал да заставам на страната на моя опонент – австрийският народ мисли дали българите могат да се стегнат и да ни защитават границата на Шенген. Тиха, твърда, умна, отговорна и към партньорите ни позиция трябва да имаме – такава, каквато беше“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Млада дама от присъстващите попита Борисов и за мнението му за войната в Украйна. „Времето стана много разделно. Ние като народна партия винаги сме водили една балансирана политика, защото никой народ не ни е бил враг. Навремето знаете какво направи Милошевич с една велика държава като Югославия – гражданска война и къде са сега и те.

 

Войната в Украйна раздели и света, раздели и България. Ние бяхме държава, която можеше да балансира. Но когато нападнеш с ракети цивилно население, когато тръгнеш да завземаш чужда държава, трябва да имаме едно на ум какво може да се случи и на Балканите. Затова позицията ни е толкова ясна и точна в подкрепа на Украйна. Помощта за Украйна много ясно ни позиционира от коя страна на света строим страгетически“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и разрушаването на Паметник на съветската армия. „Аз помня паметника на Ленин срещу Булбанк, този на петолъчката, другия на Георги Димитров, това чудо пред НДК – всички те бяха демонтирани. С Вежди Рашидов като министър направихме Музей на социализма. Идеята беше ПСА да се разглоби и да се пренесе в музея – без насилие, без агресии, които разделят обществото.

 

Нещо, което много внимателно трябваше да се направи след конституцията и бюджета, се направи по най-глупавия начин. Но с кмет като Терзиев, не чакам нещо по-различно да се случи. Един ден има златна арка, на другия ден -няма. Килим има, килим няма. Коледна украса – нема! Пейки един ден има, на другия ден – нема. Аз съм за преместване на паметника в музея – да се излъска, да се направи… Режат ръце, глави, крака – това дразни хората. Глупостта изнервя в момента. Много симпатизанти ми пишат как позволявам това. Викам: Еми как, софиянци си избраха Терзиев!“. Няма да се учудя, ако го върнат паметника. На нас повече от една сглобка ще ни дойде в повече“, каза още бившият премиер като препратка, че коалиция с ППДБ и „Спаси София“ в столична община няма да има.

„Столичният кмет реши когато взимахме решение за бюджета, да реже с флекс паметника. Това възпали опозицията и те стоят на първи ред. Да се бием ли с тях? Глупостта направи бюджета заложник. Това дали не е умишлено действие на Терзиев за провали бюджета и конституцията?! Не може да си толкова глупав! Да отидеш и да правиш това! И да сложиш правителството заложник“, изригна Бойко Борисов.

 

„Аз ви казах в началото, че като ви даде човек думата, почвате вече да ме бамбурите“, реагира Борисов на въпрос на една от дамите в залата и продължи: „Софиянци избраха еднорогия, контенурките, златните арки. С тия греди за пейки мислех, че връщат екотранспорта, отиваш, връзваш си коня. Пълен хаос! Но ние предупреждавахме, че в София ще се случи това“.

 

Мария Габриел и Томислав Дончев също са в Казанлък, където днес се провежда Зимна академия на Жени ГЕРБ.

Преди бившият премиер да вземе думата с коментар за последните скандали в държавата, говориха Дончев и Габриел.

„Ако съберете машиностроене, електротехника, апарат, ще установите, че експортът е пет пъти повече от пшеница. Няма да стане, ако всеки ден си повтаряме, че сме най-тъпите“, каза Томислав Дончев.

„Време е България да има много ясен разказ за историите на успеха си, за потенциала и за това в каква посока вървим. България произвежда световен клас продукти и услуги. България не е имала 150 години външно-политическа стратегия. Преди 10 дни имахме конференция, предстоят още две. Идеята ми е България ясно да открои онези области, в които ще има добавена стойност и последователна политика, за да бъдем регионален лидер“, заяви вицепремиерът Габриел.

След нея думата взе Борисов и започна с шега към присъстващите дами: „В такава голяма зала с толкова жени няма шанс, Дончев, колкото и да сме готини, те да мълчат толкова дълго време. Това е против тяхната същност“.

„Ние с Кирил Петков всеки ден се изявяваме. Сигурно във вашите семейства между свекървата и тъщата всеки ден се води яростна война кое е по-добро от двете. Каквото ви интересува, питайте. Тук, за разлика от София, има коледна украса, еленчета, да не попадна под някой елен“, заяви Борисов в очакване на въпроси от дамите в ГЕРБ.

Tagged

2 thoughts on “Борисов на среща с жените на ГЕРБ: Няма по-хубаво управление от нашето. Учудихме света!

  1. Да. Светът е учуден от управлението на една мутра.Такова чудо няма по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *