Тагарев: Протестът на миньорите е политически, ако се притесняват за работата си да дойдат в армията. Има места!

България отблизо

От над 10 години е проектът за сухопътни войски. Това обясни пред БиТиВи военният министър Тодор Тагарев. Съвсем случайно сега се искала оставката на кабинета.

 

Проектът за машините успешно е защитен пред две парламентарни комисии-по бюджет и по отбрана. Плащането ще е разсрочено. Стойността на проекта е 2,5 милиарда лева. Ако се чака одобрението на пленарна зала след вота има опасност да се забавим с проекта, по мнението на Тагарев. Още през 2025 година можем да получим първите бронирани машини.

 

Малко ракети даваме на Украйна, каза министърът. Нямаме капацитет да ремонтираме повредени ракети, според него. Все още не сме дали ракетите, стана ясно от думите на Тагарев. В Украйна върви изключително тежка война с жертви и от двете страни, посочи военният министър. В наш стратегически интерес е да помогнем на Украйна да се защити, категоричен бе той.

 

Създадените от Кремъл военизирани организации в България застрашават националната ни сигурност, разкри Тодор Тагарев.

„Те са известни отдавна, нарекли са себе си „Васил Левски“, „Шипка“… Това не е новина, те са поддържани от Кремъл.“ – коментира Тагарев.

 

Той посочи, че Русия изпраща свои инструктури, които се занимават с военната подготовка на тези формирования – у нас и в съседни страни.

Във връзка с информацията, че тези военизирани организации са създавани и поддържани чрез свещеници от руската църква, министърът отбеляза, че това е недопустимо и не е работа на църквата да извръшва подобна дейност.

Напомняме, заради такава дейност от страната ни беше изгонен предстоятелят на РПЦ у нас Васиян Змеев, както и още един руски свещеник.

 

Тагарев посочи също, че Русия застрашава сигурността на корабите в Черно море и е възможно да извърши нападения срещу граждански плавателни съдове.

 

България  може да се защити само чрез съвместни усилия с нашите съюзници, подчерта министърът на отбраната.

Той добави, че полагаме усилия да засилим способностите си за наблюдение на черноморската акватория, както и да придобием противокорабни ракети – за всичко останало разчитаме на съюзниците.

По думитие му, наше морално задължение е да помогнем на Украйна да се защити от руската агресия.

 

„Русия е най-големият нарушител на международното право“, категоричен е Тодор Тагарев.

Руските шпиони в църквата поддържали определени военизирани организации у нас. Това представлява опасност за националната сигурност, смята Тодор Тагарев.

 

Моята оставка се иска през ден, ако не и всеки ден, заяви той и каза, че не е изненадан от исканата оставка.

 

Протестът на миньорите е политически, миньорите действат с политически цели, смята военният министър. Който се притеснява за работата си да дойде в армията, покани той протестиращите

Tagged

1 thought on “Тагарев: Протестът на миньорите е политически, ако се притесняват за работата си да дойдат в армията. Има места!

  1. ТОДОР ТАГАРЕВ отдавна не е българин ……………..не знам от коя етническа група е и какъв е бил родът преди ……………но нещо ми намирисва на ФАШИЗМО- БОЛШЕВИЗЪМ или БОЛШЕВИЗО*ФАШИЗЪМ ! Какъвто ида е , той няма съвест и за две стотинки !!!……..за него ЧЕСТ , ДОБЛЕСТ , ДОСТОЙНСТВО нямат никаква стойност и ми е чудно как е възможно да е ИМАЛО такива офицери в нашата армия , когато бяхме във Варшавския договор ?! Питам се къде е било КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕТО на републиката в ония времена когато е бил на служба …..къде и било военното контраразузнаване ?!……как е успявал да скрие възгледите си ………сигурно е бил доносник и така е заблудил всички ?!…………………ЧУДНО ми е че е още ЖИВ след фриволните си изказвания тук и там и лъжите които ръси из печатните и електронни медии !!!! НЯКОЙ ден този човек ще бъде съден и ще увисне на бесилото ……КУРШУМ……..не му се полага ……………..да препоръчваш на миньори и енергетици като си загубят работата да се записват за войници в армията е НАГЛОСТ която няма измеримост !!! Сигурен съм че ще избяга от България когато палачинката се обърне ! но ако бъде осъден на смърт ще се главя за екзекутор …..и ще се разплача със сълзи от кеф когато му ритна столчето под краката ! Същия като него е Велизар Шаламанов , Съби Събев и много други ! Тях ги роди и откърми БКП !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *