Татяна Дончева разби Василев и Петков: Ето какво вижда тя в техните действия!

България отблизо
Такъв произвол на изпълнителна власт, която да прави списъци по доноси за лица, на които трябва да бъде отнето или замразено имущество, не е познат в наши дни.
Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на ”Движение 21” по повод предложения от Асен Василев законопроект, с който се създава специален орган за защита на държавата.

Според нея този законопроект реално работи от първото служебно правителство, в което Кирил Петков и Асен Василев са били министри. „Няма нужда да се докарваме на всички велики сили, папагалствайки и слагайки се по този унизителен начин… Властта е тежка, тя се изразява в отговорност и предвидливост. Дотук не виждам предвидливи хора, виждам папагали, които смятат, че някое посолство ще ги държи на власт.

 

„Законите на Хитлер от края на 30-те години на миналия век са с такова съдържание. След края на Втората световна война има някои подобни закони, които да преследват фашистите и техните наследници. В света се развива явление, за което не знаем в подробности – конфискуване на имущество на разни олигарси, а не е ясно на какво основание се отнема това имущество“, допълни тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *