Татяна Дончева: Тече смяна на ръководства на болници. Здравният министър за една година е станал доцент и професор

България отблизо
Тече смяна на ръководство на болници. Нахлува набор юристи и икономисти, които не зная дали им е мястото в болниците точно в това време. Да сложиш такива хора на ключови места, когато тече пандемия, ми се струва странно. За това алармира Татяна Дончева по БНТ.

Говоря за най-големите болници. В списъка са и следващите. Опозицията е проспала това. Със срок първи април изтича срока на електронизиране на медицинската дейност и вкарване историята на заболяване на електронен носител. В общинските болници тази дейност ще изпие силите им и ще застраши болниците от санкции. Министърът за една година е станал доцент и професор.

 

С темповете се ваксинира ние не можем да постигнем успех до края на лятото. Трябва драстично да се увеличат ваксините до края на лятото.

Дечо Дечев ни смрази с доклад, според който още ноември министърът и здравната комисия са знаели, че ние нямаме договори за ваксини, освен с „АстраЗенека“. Шеф на тази фирма е майката на депутатката на ГЕРБ Ева Майдел. Трябвало е да се вземат от трите ваксини. Вижте в САЩ какво последва – дадоха газ и започнаха в общините да ваксинират хора.

Tagged

1 thought on “Татяна Дончева: Тече смяна на ръководства на болници. Здравният министър за една година е станал доцент и професор

  1. За съжаление овчедушието и меркантилността на лекарското съсловие допусна и този позор.Къде са лекарски съюзи и други такива ? Измислените професори и доценти, тъй наречените игнатовчета ще завладеят всички сектори зада обслужват себеси и борисовите структори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *