Типично по американски: Петков очаква още депутати да преминат на страната на „Промяната“!

България отблизо

Ще разкажем на всички хората нещата, които сме направили и това, което трябва да се направи в следващите месеци, за да не изпусне България това историческо мнение. Има много хора, които се колебаят за вота на недоверие. Това каза пред журналисти министър-председателят по време на шествието в подкрепа на правителството пред НС. 

Петков каза, че не очаква да има напрежение на манифестациите днес и в следващите дни.

 

Той разкри, че все още има депутати, които се чудят дали да не преминат в отбора на „Продължаваме промяната“.

„Имена няма да казвам, но всички хора, които в момента се чудят в каква посока искат да върви България, да помислят. Предлагаме им единствено каузата да бъдат с нас. Очаквам подкрепа от всеки депутат, който се чувства отговорен пред държавата“, каза премиерът.

„Дори да мине вотът на недоверие, след това имаме първи мандат и се надявам да имаме още време, за да говорим с всеки един, който реши, че политическата стабилност, е и тяхната кауза. Всеки има собствената отговорност. Имаме поне цяла седмица или 10 дни, когато можем да говорим с всеки един депутат. Няма нищо задкулисно. Тези разговори започнаха и говорим открито защо е толкова важно да сме заедно“, обясни Петков.

„В момента не е от значение дали ще бъда премиер. От ПП харесваме министрите си и позициите. Най-важното обаче е България да има 121 независими депутати“, допълни той.

Премиерът се обърна и към шестващите със следните думи: „Независимо какво ще стане с вота в сряда, вие сте гаранта, че милата ни родина няма да отиде в неяснотата на задкулисието. Всички ние сме гарант, че ще изведем България там, където се надяваме. Благодаря“.

„Идеята, че г-н Рашков ще стане шеф на КПКОНПИ ги ужасява, повярвайте ми“, каза Петков.

Редом до премиера е и неговата съпруга Линда. На шествието са бившият председател на НС Никола Минчев, настоящият такъв Мирослав Иванов и министърът на транспорта Николай Събев. Министърът на спорта в оставка и отцепник от ИТН Радостин Василев също се появи на шествието.

„Предпочетох да застана на страната на моя народ. Те могат да ни убият, но не могат да ни купят. Влязох в политиката, за да променям модел. Не съм бил политик до сега и вероятно повече няма да бъда, но не мога да ходя по улиците и да лъжа, че някой прави реформи, а не ги прави. Аз не съм се продал. Напускам обиден и заставам зад моя народ, който трябва да победи мафията. Виждате, че има и стойностни хора в НС и те не трябва да бъдат делени на политически партии“, каза Василев пред манифестиращите.

Бащата на премиера Петков също се присъедини към манифестацията.

„Приятели, искам да кажа едно нещо – тук съм, за да поискам извинение от поколението на моя син, защото тая битка трябваше ние да я водим. Не сме си довършили битката, която трябваше да направим още преди 20 години“, каза той.

Tagged

1 thought on “Типично по американски: Петков очаква още депутати да преминат на страната на „Промяната“!

  1. Наруши Конституцията! Щеше да ходиш по улиците „пеша и без охрана“. Никой не разбра при пътуването до Солун с правителствен самолет с кого от лидерите си се срещнал там. Надмина Борисов по лъжи. Оставка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *