Ти да видиш! Малката Славея Сиракова изпаднала в депресия, много я обиждали заради поста й за майките!

България отблизо

Дъщерята на звездната спортна двойка Наско Сираков и Илиана Раева – Славея е изпаднала в депресия след разразилия се скандал заради публикацията й срещу майките на децата с увреждания. 

Славея изтри поста след ответния удар, но написаното продължава да я тормози и удари сериозно по имиджа й, като мнозина вече я смятат за „студенокръвна“ и „коравосърдечна“. Сиракова се извини за написаното и подчерта, че не е разбрана правилно. Ето публикацията й в социалните мрежи.

“Преди всичко се ИЗВИНЯВАМ, че с последния пост засегнах майки и родители, които неправилно са изтълкували думите ми, или аз неточно съм изразила онова, което силно ме възмущава последните години! Подкрепям всички вас, които се борите за нормалното съществуване на вашите деца. За първи път ще напиша нещо, което съм премълчавала досега от деликатност и възпитание! Същото, което беше една от причините да напиша този пост.

От както съм се върнала в България не един път съм била инициатор и човек, който е подкрепял благотворителни каузи свързани с домове за изоставени деца с тежки увреждания. В един такъв дом човек може да види съвестните хора, които се грижат за тези деца, като за свои…, но там може да видиш и безотговорността и безсърдечността на родителите, които са ги изоставили. Повече няма да навлизам в подробности…

Всичките тези срещи и преживявания бяха една от причините да изразя публично отношението ми към тези безотговорни родители.
Може би силната ми емоция не ми е позволила да бъда достатъчно ясна.

Прочетох част от коментарите ви и останах изумена от клетвите и злобата, която сте изсипали върху мен и семейството ми! В моя живот винаги е имало място за помощ и човечност към нуждаещите се. Това ме кара да се чувствам щастлива и полезна.” – написа Славея след скандала.

Припомняме предишния й пост  й дума по дума:

 

„Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители, създали потомство и на такива, които са го изоставили. Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка!..“, пише Славея Сиракова.

„Истината е, че от такива „майки“ ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!“, завършва Сиракова.

Постът в страницата й в социалната мрежа предизвика буря от възмущение. Десетки се включиха в коментарите с призив да се засрами. Вероятно по тази причина и по-късно постът  беше изтрит.

А сега изпадна в депресия.

Да я съжалим!

Или да ни се доповръща?

Tagged

7 thoughts on “Ти да видиш! Малката Славея Сиракова изпаднала в депресия, много я обиждали заради поста й за майките!

  1. Прочетох и двете писма на г-ца Сиракова и мисля, че така както е написала първото си писмо е напълно права, тъй като не става въпрос за всички родители на деца с увреждания! Много ясно и точно е написала, че става въпрос само за изоставените в домове деца от родители , по скоро майки които много добре са разбрали още по време на бремеността си , че носят увреден плод! Защото, цитирам „Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои“, ако родиш дете което е с непоправими увреждания! Има немалко майки които въпреки всичко приемат раждането и отглеждането на своето дете! Дълбок поклон пред тези майки пожертвали собствения си живот в името на своята рожба! Но за още по дълбоко съжаление майки които най безотговорно ги раждат и след това захвърлят отървавайки се от всякакви грижи!

  2. Не уважавам майките с деца като цяло.Искания колкото щеш.Някои са знаели,че носят увреден плод,други с цената на всичко да остане уврфедното им бебе живо,но на каква цена?Разбирам добре само тези,при които уврежданията настъпват след време,около година от раждането.Но останалите,при които се ражда бебе 600 грама и с цената на всичко да го оставят живо и после да го гледат в инвалидна количка,ще ме извинявате.

  3. Да даде Бог на Славея да изпита болката на ента степен на всичките тези майки, тогава да видим дали съременnата медицина е толкова могъща , тогава да видим дали тя ще е толкова „отговора“! Славея очaкавай скоро да родиш това което осъждаш! 🙂

  4. Аз не съжалявам майките на деца с увреждания, а им се ВЪЗХИЩАВАМ за всичката всеотдайност и грижи към своите рожби. Но жестоко осъждам безотговорността на тези /за мен те не са хора/ в правителството, които не проявяват разбиране и НИЩИЧКО не се прави за българските деца въобще.
    Славея мисля, че е много млада да заема такава отговорна позиция. Но пък все пак момичето не е останало равнодушно. А това ми харесва, защото повечето млади хора махват с ръка и изобщо не проявяват интерес към събитията в нашата държава. Ние всички сме българки и не трябва да се разединяваме. Да се обединим в полза на Доброто. Нека Славея и всички останали млади жени да си родят най-хубавото и ЗДРАВО детенце за радост на семейството. За мен няма по-голямо и ценно богатство от децата.

  5. Някои май не схващат разликите и говорят с едри обобщения. Деца, родени с увреждания – да, но едните са все още само деца, други са пораснали, като с растежа им са пораснали и грижите за тях. Защото, дори и големи, си остават безпомощни. За тези – големите, някогашната медицина беше безсилна и нямаше как да предупреди навреме дали детето е с аномалии или не. Тези подробности убягват на момичето на „златното момиче“, което явно няма интелект, образование и подготовка да се изразява толкова императивно и безпардонно. Просто обичайната „красива“ кифла, която е мнооого далече от истинските проблеми на „тези нещастни хорица“ /изразът е на фашизоидния дебил Ал. Йорданов/, независимо от заявленията, че самопожертвователно е работила в тази деликатна сфера. Циганките – не всички, изоставят децата си, български пачаври – също. И все пак трябва да се имат предвид конкретните обстоятелства, наложили, принудили една майка да захвърли детето си в лапите на „грижовната“ система. Иначе Славка си „взе петте пари“, изживя звездните си пет минути слава.

  6. Мили хора ,съвземете се ! Повярвайте,че днес в 21-ви век има редица генетични и други заболявания на плода,които нито един видеозон не може да види! Дори детето се ражда „уж“ напълно здраво! Симптомите се проявяват след месеци от раждането , дори и години !!!!!!!!!! Така че , това мислене и осъждане някак не са уместни!
    И второ на Г-ца Сиракова и се повръща от майките – зарязали децата си ! Но дали и е стигнал акъла да се замисли, че НЕ ТЕЗИ МАЙКИ ПРОТЕСТИРАТ, а другите-ГЕРОИНИТЕ , ДОСТОЙНИТЕ!
    И трето- наистина злобен народ сме! Защо кълнем някой,който просто така е възпитан и му е толкова сивото? И какво е виновно семейството и! Славея е достатъчно голяма за да е отговорна за мисленето си – което за жалост е такова !!!!!!!!!!!!!!!!

  7. На 34 години човек трябва да носи отговорност за думите и действията си. Преди да напише нещо трябва да размисли. Ако детето е с увреждания и майка му се грижи за него 24 часа то какво ще се промени ако детето навърши 18 години? Ще оздравее ли? Майката ще има ли трудов стаж, ще може ли да работи? Ето колко простички са въпросите! Изисква се много малко за да си отговориш! Явно и толкова няма зад красивата фасада. И това е жалко. И това е увреждане и то опасно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *