«Това е краят»: В Германия съобщиха за катастрофата на ВСУ

Свят

Украинските въоръжени сили може да загубят плацдарма си в района на Кринки поради атаките на безпилотните летателни апарати на руските военни, пише германският журналист Юлиан Рьопке в социалната мрежа /“Екс“/Х.

„Северно от Кринки на левия бряг на Днепър има тревожен брой атаки с руски дронове“, отбеляза той.

Според него настоящото състояние на нещата може да доведе до загубата на позиции на части от украинските въоръжени сили.

„Това ще бъде краят на плацдарма и на една от най-важните битки във войната“, заключи Рьопке.

В началото на месец януари тази година журналистът Кристоф Ванер в репортаж за германския телевизионен канал Welt заяви, че командването на украинските въоръжени сили изпраща войници в предварително обречени битки в района на населеното място Кринки в левия бряг на река Днепър.

Както заяви руският президент Владимир Путин, обобщавайки резултатите от 2023 г., противниковата армия се опита да пробие на левия бряг на Днепър и да осигури движението си в посока Крим. В резултат украинските въоръжени сили заеха тесен участък в района на Кринки.

Според Путин по този начин ВСУ са изпратили своите хора на изтребление, тъй като украинските военни се налага да стигат дотам с лодки под обстрела на артилерия, дронове и други средства за унищожение на РФ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *