Руски милиардер разкри кога ще приключи войната в Украйна

Свят

Милиардерът Олег Дерипаска заяви, че няма да спре войната в Украйна до пролетта на следващата година. Край на войната в Украйна „не може да се очаква“ преди май 2025 г., написа Дерипаска в канала си в Telegram.

 

Той коментира срещата в Давос, която започва, като заяви, че американската страна ще бъде представена „на високо ниво“ – с държавния секретар Антъни Блинкен и съветника по националната сигурност Джейк Съливан.

„Няма да има конструктивен разговор за ситуацията в Украйна обаче, защото няма руска делегация“, прогнозира Дерипаска.

Той е на 54-то място в класацията на руските бизнесмени, като състоянието му е 2,5 милиарда долара, изчислява Forbes.

Миналата есен, обсъждайки конфликта между Русия и Украйна в интервю за Financial Times той призна, че не вижда причина „защо той да не бъде спрян и от двете страни“.

Той упрекна политиците, че вместо да се опитват да спрат „кървавия хаос“, подклаждат конфликти и войни. „Ракети летят, стотици хиляди хора умират и страдат“, каза тогава предприемачът.

Tagged

1 thought on “Руски милиардер разкри кога ще приключи войната в Украйна

  1. ДЕРИПАСКА е много известен ЕВРЕИН………………….той беше тук по време на управлението на Ив. Костов заедно с Майкъл Чорни и той е евреин днес живеещ в Израел…………………и двамата бяха изгонени от българия с мотива ОПАСНИ за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ !!!! Дерипаска е опасен мошенник……..беше закрил от раз цял завод с 3000 работници и личен състав ………………..лично ПУТИН на място провери това на място , и заплаши Дерипаска със съд …….задето е изхвърлил работниците ………………….застави го да подпише нов договор ……..и толкова се беше изплашил защото сложи химикалката на Путин в джоба си след което ПУТИН му каза “ ВЪРНЕТЕ ми ХИМИКАЛКАТА „………….и т. н. Всичко това съм го гледал по централната руска телевизия ТВ РУ -1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *