Тома Биков изригна: Радев да не говори за морал, докато закриля тези двамата!

България отблизо

Странна ми е подкрепата на финансовия и икономическия министър спрямо Спецов, като първият не е толкова активен в медийното пространство. Те не дават сигнали, че имат притеснения по повод тази сделка, направена от изпълнителния директор на НАП преди 4-5 г.

 

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

„Няма как да катастрофираме с тази теза, понеже имаме факти – продава се фирма с оборот от 6 млн., като същевременно няма хора, наети на работа. После идва човек с още 23-24 фирми и я купува за 500 лева. Това е банална схема, която вървеше до 2017 г. Тогава се промени законът“, каза още той.

„Това води до подозрения, че фирмата на Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС, а после е продадена на малоимотен човек, живеещ до Драгоман. Добре е да бъде издирен и разпитан той знаел ли е, че тази фирма е с такива задължения към хазната – над 1 милион лева“, уточни Биков.

„Същевременно ние поставяме въпроси – този човек не е дал едно интервю по този въпрос. Единствено чувам, че той перфектен според Кирил Петков“, каза още той.

На въпрос ГЕРБ даде ли убедителен отговор за 700-те милиона, невлезли в хазната от хазарта, Биков отговори: „Отговорът са действията на правителството по отношение на Васил Божков. Ние 2 години преди американците да излязат с този списък, разследвахме Божков, а той избяга в Дубай“.

Запитан къде са парите, той отвърна: „Това е твърдение на Божков. Той твърди, че 700 милиона са укрити. Това, което ние направихме, бе да променим закона за хазарта“.

„Когато се извърши престъпление, то трябва да се разследва. Това сме направили. Да, всеки може да излъже държавата, но ние сме предприели съответните действия спрямо Божков. Сега очакваме Радев и Василев да предприемат действия по отношение на Спецов. Те, заедно с Кирил Петков, говорят за морал, а същевременно апелират да не пипаме Спецов и Пламен Узунов“, каза още Биков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *