петък, април 19, 2024
Начало > България отблизо > Тома Биков: Кабинет „Борисов 4“ е почти сигурен, а Румен Радев няма да е президент!

Тома Биков: Кабинет „Борисов 4“ е почти сигурен, а Румен Радев няма да е президент!

България отблизо

Двадесет и осми март е подходяща дата за парламентарните избори. Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод провеждането на избори по време на пандемия.

Той припомни, че президентът Румен Радев вече е казал една дата. Коронавирус ще има, когато и да се проведат изборите, но важното е как ще работи парламентът.

По думите на депутата, държавният глава може да прави консултации за безопасно провеждане на изборите с опозицията колкото си иска, но трябва да обяви датата сега, за да може институциите да бъдат готови за изборите.

Тома Биков е против изборната технология да бъде вкарвана като част от предизборната кампания. Няма изборна технология, която да бъде перфектна, може да има дефекти и може да даде повод някои неин дефект да бъде използван за внушаване на недоверие върху целия изборен процес, подчерта Биков.

Каквито и действия да се предприемат спрямо избирателната система, всички те трябва да бъдат насочени към увеличаване на доверието в изборния процес, настоя Тома Биков.

Управляващите са готови са изборите, увери Биков, а според него сценарий победа за ГЕРБ и кабинет Борисов-4 не само е реалистичен, а и почти сигурен. Управляващите ще се явят в коалиция със СДС на парламентарните избори.

ГЕРБ искат колкото се може по-рано да се проведат изборите, за да се избере едно легитимно правителство.

Тома Биков е на мнение, че за парламентарните избори президентът няма да направи партия. Това ще стане едва след президентските избори, когато вече Румен Радев нямало да бъде президент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *