Гръмна жесток скандал! Борисов заплашва националната сигурност!

България отблизо

Има сериозна заплаха за националната сигурност!

Това заяви днес неочаквано Корнелия Нинова, мотивирайки се защо БСП иска вот на недоверие на правителството.

Тя обясни, че има за корупция не само при харченето на пари в страната, но и при приходите. Корупция, която остава скрита.

Нинова обяви, че разполага с три документа, единият е  доклад на Държавна агенция „Национална сигурност“, другият е от  прокуратурата, а третият от финансовия министър  Владимир Горанов.

Те представляват парещ картоф, защото не могат да бъдат цитирани, тъй като съдържат държавна тайна. Законът е категоричен и ми забранява да посоча имената на фирмите и хората, които са забъркани в тази схема.

Мога единствено да кажа, че  тези експертизи показват, че има заплаха за националната сигурност от страна на правителствените органи на България.

Препоръките и указанията на прокуратурата са предоставени на Бойко Борисов преди близо две години и още стоят на бюрото му. И досега той не е направил нищо, каза лидерът на БСП. Националната ни сигурност продължава да е застрашена. Аз не мога да обявя за какво точно става дума, тъй като информацията е с гриф „строго секретно“.

Искаме истината да стане достояние на всички българи и господин Борисов да обясни лично защо нищо не е направил досега.

Предлагам или документите да се разсекретят, или  да направим закрито заседание, без медии и без външни хора, за да спазим закона.

Държа да се спре тази опасност, надвиснала над сигурността ни.

Имам предложение как правителството може да се справи с проблема.

Ако не ме изслушат и не го направят, ще поискам разсекретяване на документите и публичното им представяне на българския народ.

Народът трябва да знае в каква държава живее, от какво е заплашен и кой крие информацията от него, каза Нинова.

Според първите версии на медиите става дума за огромни суми от приходи от оръжейни и други сделки, за които не са плащани данъци, а парите са потънали в правителствени джобове.

 

Tagged

4 thoughts on “Гръмна жесток скандал! Борисов заплашва националната сигурност!

  1. Какъв е този закон и що за закон е, ако не може да се оповестят имената на нарушителите и престъпниците??? Кой го формулира този закон в услуга на престъпниците, защото самите законодатели са най-големите законопрестъпнници. Такива нагли и безобразни същества не съм и помисляла, че може да има, че и да нахалството да управляват…. Но, който ги търпи и не реагира върши същото престъпление. Те всичките днешни партии се хапят и се ритат, но всичко е пак, за да не изтърват властта. Защото са не кадърни да се трудят честно и да създават блага. А са мързеливи, нахални, горди, себелюбиву/егоисти, завистливи, алчни, долни, низки същества!. За нищо и никому непотребни! Има достойни, благочестиви, благонравни хора с морал и възпитание, които трябва да управляват, а не тези отявлени отрепки!!!

  2. Борисов да не заплашва!!! Но национална сигурност трябваше отдавна да арестува и Борисов и ГЕРБ!!! И всички, които безчинстват и мародерстват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *