Тома Биков се изцепи: Не ме смятайте за лош! Аз съм от добрите!

България отблизо

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков започва все повече  да прилича на своя шеф Бойко Борисов. Каквото и да става, Биков, също като шефа си,  не може да се справи с един свой недостатък. Не може да млъкне.

И днес отново той се вживя в ролята на „коментатор“. В ефира на БНТ започна да дарява хората със своите „премъдрости“.

Относно намаляването на партийните субсидии от 11 лева на 1 лев, по предложение на премиера Бойко Борисов, Биков заяви, че се налага отваряне на широк дебат по темата.

„Ние се оказахме в позиция, че едва ли не сме защитници на този тип субсидия и ни омръзна да сме лоши и виновни за всичко. И казахме ето – можем и с 1 лв. Разбира се, че партиите, ако останат без финансиране, ще бъдат принудени да молят бизнесмени и олигарси да ги подпомагат. Ние отчитаме тези рискове, но нека да отворим този дебат, да стигнем до консенсус и всички да стигнем до това, че субсидиите имат смисъл, а не само нас да ни плюят. Искаме цялото общество да чуе всички аргументи за субсидиите“, изплака болката си Биков.

„Нямаме намерение като партия да бъдем подлагани непрестанно на атаки, да бъдем виновни и лоши“, повтори Борисовата опорна точка, Биков.

По повод предложението на опозицията за намаляване на ДДС върху хляба, Биков заяви, че това не гарантира понижението в цената на тестените изделия. „Няма нито един механизъм в законопроекта на БСП, който да доведе до намаляване на цените на хляба“, обясни депутатът.

За оставката на втория човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов, Биков коментира, че означава рестарт за партията.

„Това е задаване на някакъв стандарт в политически живот, на това политиците да знаят, че те имат по-малко права от останалите граждани. Със сигурност всяка промяна е стрес и това не е промяна само за Цветанов, а промяна за нов модел в партията, може би трябва да се децентрализира управлението на структурите, повече хора да отговарят за тази работа“, посочи той.

Нека кажем на Томата, че ако той иска да е добър, ние пък сме „Тома Неверни“. И не вярваме само на празни приказки. Затова ако иска хората наистина да го смятат за добър, ами да спре да повтаря думите на Борисов и да заговори за възстановяване на икономиката. За повишаване доходите на хората. За това, че правителството на Борисов не трябва да коленичи пред Брюксел, а да действа само съобразно националните интереси на България. И да търси за партньори държави, които искат взаимноизгодно сътрудничество, и не диктуват от позицията на силата. Както става сега с почти трите милиарда лева, които трябва да подарим на САЩ за няколко самолета на преклонната възраст от над 50 години.

Но вместо това, Тома Биков прави точно обратното. Говори, че намаляването на ДДС за хляба, лекарствата и книгите нямало да доведе до падане на цените, понеже в проектозакона не били заложени механизми за намаляване на цените. Ами че заложете ги бе Биков! Нали затова сте депутати. И това е основната ви работа. Но явно вас, Борисов и ГЕРБ цените не ви интересуват. Плашите се от факта, че ще намалеят приходите в бюджета. Но за една страна с развита икономика, която според Борисов, вече била петата икономика в ЕС, това не трябва да е проблем. Но…нежеланието на герберите да намалят ДДС-то говори, че това е проблем. И то защото нямаме икономика. Говорим за българска държавна икономика. Която държавата развива с държавни инвестиции. В цял свят дялът на държавата в икономиката е над 50%. А при нас е 0%. И затова всяко намаляване на данъците е самоубийствено за ГЕРБ. Понеже държавата, която те ръководят, се издържа от данъци и заеми. Припомняме, че преди две години Борисов и Горанов взеха около 30 милиарда лева заеми. А може и да са били повече. Кой да ти каже.

Но „добричкият“ Тома Биков не говори за тези неща. Затова хората казват, че е лош. Заедно със своя шеф Борисов.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *