Томислав Дончев: Не можем да принудим президента да не ходи на вечеря в Естония!

България отблизо

Вицепремиерът Томислав Дончев отрече участие на властта в казуса с карантината на държавния глава Румен Радев и прекъсването на визитата му в Естония.

„Не можах да разбера как някой член на правителството е лишил президента Румен Радев от една вечеря в Естония и изобщо в тази интрига, ако всичко това е интрига, какво участие имаме ние“, заяви Дончев в студиото на Нова телевизия.

Маските помагат да не се заразява едно лице, да не се предава заразата. „Никой не е имунизиран от контрола на държавен орган. Аз също“, подчерта Томислав Дончев, който предполага, че Радев е бил предупреден. „Всеки съвестен гражданин би следвало да се съобрази с препоръката, а и важна е личната отговорност“, по думите на вицепремиера.

Държавниците трябва да дават пример, убеден е той и подчерта, че не се налага политическа карантина на Румен Радев.

Припомняме, че вчера възникна казус с това дали държавният глава Румен Радев е редно да бъде на посещение в Естония. Президентът прекъсна визитата си и се върна в страната, но след като естонският президент Керсти Калюлайд съобщи за това.

От страна на българските власти бе потвърдена информацията, че държавният глава е бил в контакт с позитивен – шефа на ВВС ген. майор Димитър Петров. Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че се самокарантинира във връзка с това.

При пристигането си на летище „София“ Румен Радев заяви, че само в последната седмица се е подложил два пъти на тестване, резултатите са отрицателни и обвини властта в активно мероприятие.

Tagged

1 thought on “Томислав Дончев: Не можем да принудим президента да не ходи на вечеря в Естония!

  1. МУНЧО-О-О-О , ти не разбра ли, че маската НЕ ПАЗИ , бе !? Може…да не си ТЪП , АМА СИ УНИКАЛНО Покорен и СТРАХЛИВ…, ГЪЗОЛИЗЕЦ – както и всички в шибаната ти ШАЙКА , слугуваща на „програма за унищожаване на българският народ, приета на ционисткия световен конгрес в…москва 1988 г.“ ! ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ , ЗА РАЗСТРЕЛ – С ВАШИТЕ КАМЪНИ , ПО ВАШИТЕ ГЛАВИ !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *