четвъртък, март 28, 2024
Начало > България отблизо > Томислав Дончев се оплака: ГЕРБ не купува гласове, твърденията на Рашков не са доказани, той иска да ни навреди!

Томислав Дончев се оплака: ГЕРБ не купува гласове, твърденията на Рашков не са доказани, той иска да ни навреди!

България отблизо

„Г-н Рашков е фокусиран да навреди. Ние не купуваме гласове. Неговите твърдения не са доказани. Имаше опити на МВР за сплашване на нашите структури. Такива действия са недопустими“.

Това коментира пред бТВ Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Странен беше призива на Радев. Той в момента е едноличен господар на всички служби. Нека не ги призовава в телевизията“, каза той.

„Когато действащия президент работи с инициативен комитет, средата е такава, че един чисто партиен кандидат ще политизира вота. В момента няма нужда да се случва това.“ Така обясни политикът защо всички партии подкрепят независими кандидати, издигнати от инициативни комитети, вместо да излязат със собствени такива.

„Ярките фигури от ГЕРБ имат право да участват в инициативния комитет, издигащ Герджиков. Това си е гражданско право, пък и ние го подкрепяме – това не е тайно.“, обясни той.

„Аз не разбрах Христо Иванов какви цели има, освен съдебна реформа“, коментира Дончев.

„Не вярвам да се стигне до ситуация, в която Румен Радев и Лозан Панов са на балотаж. Действащия президент в момента е опасен за демокрацията и заради това при една такава хипотетична ситуация все пак бихме подкрепили Панов“, каза той.

„Ситуацията е, че никой не може да работи с никой. Ако сме 1-ви на изборите това ще е едно добро начало, но властта не е самоцел“, завърши Дончев.

Ще припомним на Томислав Дончев, че когато ГЕРБ беше управляваща партия и побеждаваше с много на малко, той не се оплакваше. И твърдеше, че това е закономерно, понеже ГЕРБ предлагали най-добрите алтернативи и техните резултати били видими.
Но народът съвсем не мислеше така. Защото произволът на централните и местни герберски феодали се засилваше с всеки изминал ден. А корупцията се вихреше като за последно. Но хората усещаха това на гърба си. И сега не искат да простят на тази върхушка, която продаде България на чужденците, само за да запази властовите си позиции.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *