Тошко Йорданов разкри какво правителство иска Слави и кой ще е премиер!

България отблизо

Слави не е човек, който иска персонално власт. Той е човек, който иска резултати. Това заяви пред bTV зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов в отговор на въпрос Трифонов ли ще бъде следващият премиер.

„Той каза, че премиерът трябва да бъде различен преди този, който беше в служебния кабинет”, добави той.

Попитан дали той ще фигурира сред министрите в новия кабинет, Йорданов заяви, че няма подобно желание.

„От служебните министри има хора, които се справят добре. Дали ще бъдат част от новия Министерски съвет. Министърът на икономиката, на финансите се справят добре”, отбеляза той.

Попитан защо са отказали предложението за дебат на лидера на ГЕРБ, зам.-председателят на ИТН отново заяви, че от партията не преговарят с терористи.

„Това е метафора. За нас ГЕРБ са терористите на политическото поле. Ние с хора, които са вредни, не искаме да говорим. С тях не може да се получи диалог”, заяви той.

„Слави трудно ще го сравните с Борисов. Слави не е бил премиер, не е юркал парламента като него. Няма такова отношение към властта, не иска да казва: „Аз, аз, аз”.

Запитан защо лидерът на партията ходи с охрана, Йорданов обясни, че спрямо България той е мегазвезда. „Той не може да излезе, да седне на кафене, без да дойдат около 100 човека. Няма заплахи за живота му”, подчерта той.

На въпрос ще подкрепят ли ИТН президента Румен Радев за втори мандат, Тошко Йорданов заяви, че е рано за такъв въпрос.

В отговор на въпроса дали ИТН иска да управлява, Йорданов заяви: „Не е до искане, в случая има проблеми за решаване“.

„Ако получим доверие от хората, ще действаме по приоритети. Има проблеми за решаване. Ние имаме предложения за решаване на проблемите, имаме план.

Ако стигне до там да съставяме правителство, ще представим и министър-председател и Министерски съвет. Хората не гласуват за министър-председател, те гласуват за парламент.

Евентуални партньори за съставяне на правителство на ИТН са т. нар. партии на протеста – „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“, с които „има препокриване на приоритети“. „С тях можем да водим разговори, защото те не са партии на статуквото“, заяви Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *