Тошко Йорданов скочи срещу Петков и проговори за контактите с украинския посланик!

България отблизо

Ние контакти с украинския посланик на тема „дайте ни писмо“ не сме имали. Питайте по темата Кирил Петков.

Това заяви в ефира на Нова тв председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„Никой досега не е извадил доказателства, че правителството е натиснало под някаква форма украинския посланик. Вие ме питате дали това писмо е спасило коалицията“, добави той.

„Това писмо помогна определено, получи се за БСП добре, защото това ги успокои“, заяви депутатът от ИТН.

„Тази коалиция все пак е от партии, които са идеологически различни. Правят се изявления за да се стегнат собствените редици“, каза Йорданов.

„Вървим заедно по коалиционното споразумение иначе всеки лидер може да си говори колкото иска бомбастично“, добави той.

„Ние нямаме танкове и ракети за дарение“, добави той. По думите му МС избяга и прехвърли топката на парламента.

„Когато е коалиция е така“, заключи той.

„Г-н Трифонов каза своето мнение в пост във „Фейсбук“. На финалът той обясни, че това е неговата позиция, а депутатите гласуват кой както иска“, заяви Йорданов.

Почвам да ставам за Валери Божинов, защото ще се повторя, добре е всички да осъзнаят, че ИТН си държи на думата и ще държим на коалиционното споразумение. Ние ще развалим споразумението, ако има престъпване на нещата, заложени в това споразумение“, подчерта Йорданов.

Той заяви, че ИТН никога няма да клекне за Македония, дори цената да е ГЕРБ да се върне на власт.

Йорданов подчерта, че компромис с националния интерес от ИТН няма да направят.

Кирил Петков си позволява подобни опити. За нас обаче компромис с националния интерес няма да се направи“, категоричен бе Йорданов.

Йорданов бе помолен да коментира скандалният запис между превозвачите и Кирил Петков.

„Ситуацията е такава, каквато е. Превозвачите имат право да протестират и да си гонят интересите. Правителството не трябва да кляка на всеки протест, а да търси разумен компромис или да си следва политиката. Петков си изтърва нервите, то се чу. В такива ситуации, когато си премиер и си на разговор с професионална гилдия, трябва да мислиш малко повече преди да говориш“, каза той.

По думите му няма проблем между коалицията и Радев: „Има проблем между ПП и президента и БСП и президента. Няма да правя определения кой се държи позорно“, каза Йорданов и добави, че всеки трябва да внимава с определенията.

Той не може да каже дали това е началото на нова институционална война: „В крайна сметка хубавото на коалицията е, че има баланс на различни интереси“, каза Йорданов.

„Карбовски може да е всякакъв, но не е журналист, който би наложил цензура на когото и да било. Ако мисли нещо, той го казва по неговия начин. Карбовски е човек, който обича свободата на словото. Той е писал и неща против нас, но един журналист трябва да има право да говори“, каза Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *