Най-после и украинците признаха, че Русия контролира 90% от най-големите области в Източна Украйна!

България отблизо

Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасная, съобщи областният управител на Луганска област Сергий Гайдай и по този начин потвърди по-ранни съобщения, че населеното място е превзето, предадоха агенциите.

За съжаление, нашите войски се изтеглиха на известно разстояние от Попасная, защото градът от повече от два месеца беше обстрелван“, каза Гайдай в телевизионно интервю според агенция УНИАН.

Украинците са се преместили на предварително подготвени позиции край града, добави областният управител. Според Гайдай „всичко в Попасная е било сринато със земята“.

По-рано днес лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров обяви, че войските му са установили контрол над по-голямата част от Попасная.

Същевременно областният управител Гайдай съобщи за ожесточени боеве в района на село Воеводовка, намиращо се в покрайнините на големия град Северодонецк.

В момента украинските и руските сили водят силно оспорвана битка за контрол над практически всяко населено място в Луганска област, но руските планове „за пълно превземане на Луганска област до 9 май“ са неизпълними.

Понастоящем руската армия и проруските сили контролират 90 процента от територията на двете най-големи области в Източна Украйна, каза той..

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *