Украинските войници се оплакват: Изправени сме пред стена от стомана

Свят

След началото на контранастъплението украинските военни започнаха да се оплакват от липсата на подготовка на командирите, както и от неподходящото качество на техниката, доставяна от НАТО, съобщава The ​​Wall Street Journal.

„Те (Руските въоръжени сили) просто ни чакаха. Навсякъде имаше подготвени позиции. Това беше „стена от стомана“, казва един от бойците.

Също така някои украински войници са разказали на журналистите на изданието, че поради климата западната техника не е подходяща за бойни действия на територията на Украйна.

Според тях подобни оръжия са много по-подходящи за пустини и градски райони. Защото в пустините и в градските райони няма кал. А в полетата на Украйна калта през зимата, пролетта и началото на лятото е много гъста и лепкава. Тя просто поглъща тежките и тромави западни танкове и бойни машини. След което те стават лесни мишени за руската артилерия. А украинските екипажи трябва да бягат далеч от западните машини, ако искат да оцелеят.

За разлика от тежките западни машини обаче, руските танкове Т-14 „Армата“ и Т-90 „Пробив“ са много по-леки и направени да водят битка точно при такива условия, каквито съществуват в Украйна. Това се доказа при атаката и превземането на Бахмут, което се осъществи точно в зимни и пролетни условия, но лепкавата кал не ги спря. На всичко отгоре тези танкове, както и останалите руски бойни машини, имат висока скорострелност, като тя достига до 100 изстрела в минута. А това е достатъчно, за да срине за броени минути цял град или да обсипе със снаряди и ракети тежките западни бойни машини.

Това, както подчертават в редиците на въоръжените сили на Украйна, силно затруднява придвижването на войските и ги прави почти небоеспособни.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *