Украинският Генщаб в паника: Русия пак се кани да ни превземе, вече окончателно!

Свят

Руснаците отново могат да прибягнат до атака срещу Киев от територията на Беларус – през Чернобилската зона или Черниговска област.

 

Това заяви по време на брифинг в Military Media Center заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна бригаден генерал Алексей Громов, цитиран от Укринформ.

„Не изключваме, че противникът може отново да прибегне до нападение срещу Киев. Преди всичко те смятат, че не могат да пробият фронта нито на юг, нито на изток. Един от вариантите за  окончателното съсипване на конституционния строй на Украйна е превземането на Киев и ликвидирането на военнополитическото ръководство“, каза Громов.

В същото време генералът припомни, че руснаците няма да могат да напредват толкова бързо, колкото през февруари, тъй като Въоръжените сили на Украйна са натрупали боен опит и са готови за всякакви сценарии.

„Предполагаме, че противникът може да прибегне до операция преди всичко от Република Беларус. Там сега има съсредоточена доста голяма военна групировка от руски и беларуски войски, която ни създава главоболия, се разбра от думите на украинския военен шеф.

Ние сме готови за това, но в момента не виждам заплаха, че врагът ще атакува директно“, разкри Громов кошмарите на Киевската власт.

Сега от Русия преди всичко трябва да се очакват повече атаки срещу инфраструктурни обекти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *