Украинският министър на отбраната заговори за руските войски и военно положение!

Свят

Ръководителят на украинското министерство на отбраната Олексий Резников заяви по украинския тв канал „1+1”, че в момента Киев няма информация, че Русия е сформирала ударни групи на границата, достатъчни за настъпателни операции.

„Вижте цифрите: 125 000 сухопътни войски, плюс авиация и морски сили. Нека да са 140 по всички граници с на Украйна с Руската федерация, Крим, ДНР и ЛНР.

Но руснаците досега, към днешна дата, според разузнаването и данните от нашите партньори, не са създали нападателно ударно формирование на нито едно място “, каза Резников.
Според него, ако се вземе решение за „нахлуване“ в Украйна, руските войски ще се нуждаят от време, за да сформират такава групировка.

„И това не е един ден и не два. И ще видим какво ще стане. Затова ви моля – не рисувайте апокалиптични сценарии “, призова Резников украинската общественост, която буквално е подлудена от апокалиптичните западни сценарии за голяма война, която ще избухне буквално всеки момент.

Резников каза още, че днес няма основания за въвеждане на военно положение в Украйна на фона на „заплахата от руско нашествие“.

„Такъв режим няма да бъде въведен, само за да се удовлетвори медийния глад от сензации. Това в никакъв случай не може да се направи. Живеем в демократична държава и се учим да издържаме такива тестове”, допълни Резников.

Военният министър също така уверява, че Украйна ще преживее тази криза и ще излезе от нея по-силна.

„Но военно положение се въвежда в случай на инвазия, надявам се, че такова нахлуване няма да се случи“, добави министърът.

Изявлението му предизвика огромен интерес не само в Украйна на фона на засилващата се пропагандна вълна най-вече от САЩ и Великобритания за скорошно начало на мащабна руска инвазия. Интересно дали това изявление на толкова добре осведомен за актуалната ситуация на Източния фронт източник е било взето под внимание на днешния КСНС при президента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *