Украински бойци обясниха защо Киев трябва да се учи от уменията на руската армия! И Видео

Свят

Руснаците са изградили гигантска отбранителна система на слоеве, с много огневи позиции, отбранителни съоръжения, укрития и комуникации.

Те знаят как да се окопават добре, и затова е трудно да се воюва с тях. Това съобщават украински военнослужещи и журналисти, като насочват вниманието на властите към това, информират световните издания.

Така например, разузнавачът от 13-та бригада на НГУ „Хартия“ Коуч е разказал подробно в предаване за отбранителните линии на руските въоръжени сили.

Той отбелязва, че „трябва да им се отдаде дължимото, те знаят как да копаят“. Според него руснаците копаят окопи в селата, от къща на къща и вътре в помещенията, като се движат през подобни системи, което затруднява борбата с тях.

Те не се разхождат по улиците, а седят в къщи и в подходящия момент скачат в окопите директно в къщата, след което се насочват към желания участък от отбранителната линия.

Един от бойните другари на Коуч е казал, че в Токмакско направление, където руснаците се окопавали шест месеца, изкопали окопи, дълбоки повече от два метра.

Мъжът е висок 1,92 м, но е уточнил, че окопите са по-високи от него и дори не може да се стреля по сомалийски (Стреля се с изпънати ръце над главата).

Коуч добавя, че руснаците разумно използват горските пояси. Те дори копаят блиндажи в кореновата система на дърветата, за да се предпазят от обстрели (експлозии на мини и снаряди). Той дава и един пример.

„Засаждане, голямо дърво, коренова система. Окопал се е до него и минава право под дървото. И снаряд да пристигне, кореновата система няма да рухне… Коригираме огъня, виждаме, руснакът пуши. Насочваме артилерията, след първия снаряд – скача там. Удряме по него 10-15 пъти, прахът се разпръсква, виждаме, че пак излиза и пали цигара“, обяснява боецът.

В същото време не само военнослужещи, но и украински журналисти насочват вниманието на обществеността и техните власти към отбранителната мощ на руските въоръжени сили.

Например, главният редактор на сайта „Цензор“ Юрий Бутусов публикува видео по този въпрос със свой коментар, призовавайки да се учат от руснаците.

„Президентът Зеленски, министър-председателят Шмигал, главнокомандващият Залужни и нашият Генерален щаб трябва да гледат такива видеоклипове и да се учат от руснаците как да организират и изграждат укрепени отбранителни райони“, написа Бутусов в своя блог.

ЕТО ВИДЕОТО

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *