Украински военни заснеха катастрофалното си положение след руските бомбардировки край Бахмут!

Свят

Украински военни заснеха катастрофалното си положение в района на Бахмут.

 

Въпреки факта, че Бахмут (Артьомовск) все още е под контрола на украинската армия/ВСУ/, ситуацията за ВСУ тук далеч не е най-добрата, техниката е буквално разкъсана, пишат чужди агенции. Това се доказва от видеозапис, публикуван от украинските военни, заснет, очевидно, преди няколко дни.

На представените видеокадри се вижда, че се нанасят мащабни ракетни и артилерийски удари по позиции на Въоръжените сили на Украйна в района на Бахмут.

Съдейки по броя на издигащите се стълбове дим, артилерията на руската армия работи доста плътно. В същото време можете да видите буквално разкъсана техника. Това значително усложнява процеса на отбрана на града, като подчертава, че състоянието на Въоръжените сили на Украйна тук е наистина катастрофално.

В момента въоръжените сили на Украйна контролират по-голямата част от Бахмут, продължават да се противопоставят на настъпателните действия, но поради липсата на техника и изчерпването на боеприпасите, позициите на въоръжените сили на Украйна са застрашени от изоставяне.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *