Украински офицер изохка: Борим се с необикновен противник!

Свят

Според подполковник Владимир Фитьо руските сили се учат бързо, така че много често на украинската отбрана й е доста трудно. В същото време някои от атаките на противника се отразяват успешно, а други не толкова успешно.

 

Според него в момента се регистрират боеве край населените места Клещеевка и Андреевка. Само за изминалото денонощие Силите за отбрана са регистрирали 11 вражески атаки.

„В посока Бахмут противникът активизира своите настъпателни действия преди около три седмици, опитвайки се да възстанови загубени по-рано позиции. Обаче кои позиции искат да възстановят руските сили, украинският офицер не съобщава. Може би, защото всичко в Бахмут/Артьомовск вече е превзето от руските части и те вървят напред към градовете Славянск и Краматорск, които са последната линия на украинската отбрана в Донбас.

Украинските защитници бяха в активна защита, продължава офицерът, и доколкото беше възможно, подобриха тактическата си позиция, преминавайки на места към атакуващи действия. Виждаме, че активността на противника в този участък на фронта е много висока”, казва Владимир Фитьо.

Отделно беше отбелязано, че противникът също така активно използва авиация и безпилотни самолети-камикадзе, с помощта на които атакува украински позиции. Руснаците разполагат и с голямо количество човешки ресурси, боеприпаси и военна техника.

Това води до факта, че украинските въоръжени сили трябва да се бият с враг, който не може да бъде подценяван, продължава представителят на Сухопътните войски.

„Трябва да разберем, че не се борим с обикновен противник. Основната му характеристика е, че той се учи много бързо. И това, което украинците опитват да използват на бойното поле, руските войници веднага го научават и го използват срещу нас“, каза Владимир Фитьо.

През изминалото денонощие руските въоръжени сили 353 пъти са обстрелвали позициите на украинските въоръжени сили, успели са да унищожат жива сила в това направление, унищожени или повредени са и 48 единици вражеска бойна техника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *