Уплашиха се от Русия: Разузнаването на САЩ в паника от изстрелването на мистериозни руски военни спътници

Свят

„Ню Йорк таймс“ пише, че американските разузнавателни служби наблюдават поредица от изстрелвания на руски военни спътници, за които има теория, че може да са предназначени за унищожаване на космически комуникационни спътници с ядрен взрив.

Въпреки че това заключение не е окончателно, то дотолкова разтревожи Вашингтон, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обсъди тази информация с колегите си от Индия и Китай: Субрахманям Джайшанкар и Ван И, като ги призова да повлияят на Москва.

Според вестника Блинкън ги е накарал да разберат, че ядрен взрив в космоса ще унищожи не само американските сателити, но и тези на Пекин и Ню Делхи.

Според американското разузнаване в началото на 2022 г. Русия е извършила поредица от тайни изстрелвания на военни спътници. Според него Русия разработва нов вид космическо оръжие, което може да застраши хиляди спътници, осъществяващи комуникациите по целия свят.

Към днешна дата американските служители смятат, че макар Москва да възнамерява да изстреля сателити в орбита, тя все още няма да ги използва, застрахова се изданието.

Разбира се нищо подобно няма да се случи. Няма да има ядрени взривове, няма да има унищожение на световните комуникации. Русия просто изгражда своята сателитна система за комуникации и наблюдения „Глонас“, както САЩ го правят вече от много години. Това е руската Джи Пи Ес система, за да могат в Москва да знаят, така както във Вашингтон знаят, за всяко движение на земята. Искат да предоставят на армията си информация за всяко действие на противниците в реално време. И искат да предоставят на своите граждани същите услуги да се свързват, да комуникират, да намират пътя си дори в джунглата с тази система „Глонас“.

Русия иска да не зависи от САЩ за тези много важни дейности. Иска да знае какво става на земята, независимо от САЩ. Това е. А Щатите, понеже се уплашиха, че Москва ще отнеме и това тяхно предимство, сега реват, че Кремъл подготвял ядрени взривове в Космоса, искал да съсипе комуникациите и цялата икономика на земята.

Дрън-дрън, че пляс, както казваме ние българите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *