Филип Станев се оправдава: Ние бяхме много диалогични, но не ни разбраха!

България отблизо

Трябва да забравим това, което се случи, за да може да тръгнем напред. Ако постоянно гледаме това, което се случи като конфликт, не е добре. Това смята бившият депутат от 46-ия парламент Филип Станев от „Има такъв народ“ (ИТН).

„Ще бъдем изключително диалогични както бяхме и предния път, но не се получи, защото не ни разбраха.

Припомняме, че „диалогичността“ на Станев и компания от „Има такъв народ“, се свеждаше до ултиматума: Ние сме първа политическа сила, или ни подкрепяте безусловно, или няма да има правителство. Ако това е диалогичност, здраве му кажи.

А кабинет наистина трябва да има, продължава неуморно Станев. Хората наистина желаят това, виждате колко е трудно в момента! Трябва да има стабилност“. „Компромиси и стиковка трябва да се правят“, призова той от ефира на Bulgaria on air.

Според Станев, ситуацията трябва да се остави на експертите, които могат да намерят решения с оглед на икономико-социалната криза, заради коронавируса.

Бившият депутат припомни, че при преговорите с „Демократична България“ всичко е започнало добре. Той обаче пак настоя, че съпредседателят на формацията Христо Иванов е „взривил“ разговорите с твърдението, че зад ИТН се крие „дългата ръка на ДПС“.

„Ако постоянно се вглеждаме в миналото, няма как да направим крачка напред“, посочи отново Станев, забравяйки, че и той се връща в миналото с припомнянето на стари кавги.

„Никой български политик не може да казва на гражданите: „Защо така сте гласували?“, т.е., ако има фрагментиран парламент – пак ще трябва да се водят разговори“, добави още бившият депутат.

Той не изключва разговори и с „Продължаваме промяната“, зад която застанаха бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Tagged

1 thought on “Филип Станев се оправдава: Ние бяхме много диалогични, но не ни разбраха!

  1. Как да ви разберат – вие сте сложни личности – … кючекчии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *