Христо Иванов вдигна бяло знаме: Ако ИТН искат подкрепата им, те били на разположение!

България отблизо

Не сме в тази работа, за да сме лично засегнати. Дадох отговор на твърденията, които бяха отправени, защото трябва да отговорим като коалиция на тях. Изобщо не става дума за емоции.

Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който коментира обвиненията на лидера на ИТН Слави Трифонов, че ДБ искат да назначават свои министри.

Иванов добави, че ако ИТН искат подкрепата им те ще са добронамерени и остават на разположение.

Иванов каза, че не е засегнат от думите на Слави Трифонов и подчерта, че не са предлагали кандидати за министри, а само формула и елементи за работещо редовно правителство.

Съпредседателят на ДБ обясни, че обществото очаква промяна, която може да дойде само ако във властта има решителни хора, които са доказали готовността си да се борят.

„Извън това, не става дума за лансиране на наши представители. Нито сме го правили, нито ще го правим занапред. Каквото сме предлагали, сме го правили публично именно, за да избегнем всякакви възможности да се твърди едно или друго“, допълни Иванов, цитиран от БГНЕС.
Христо Иванов каза също, че са получили писмо от ИТН и имат намерение да присъстват на утрешната среща.

„Получихме писмото, за което благодарим. Сега ни предстои Председателски съвет на коалицията, на който ще преценим какви ще са следващите ни стъпки. Нещата продължават по технологичния ред, който е зададен от Конституцията и Правилника на парламента и политическата логика. Когато получим пълната информация за нагласите, намеренията, плановете и персоналния състав на кабинета, коалицията ни ще вземе решение за това как да се отнесем към предложения проектокабинет. Очаквам да видим ориентация и пътна карта за това как ще се предостави информация, как си представят политическия диалог оттук-нататък“, коментира съпредседателят на ДБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *