Френски политик: Западът, който искаше да срине Русия бе унижен!

Свят

Филипо: Решението на ОПЕК+ да снижи добива на нефт се превърна в шамар за Запада и Франция, които разправяха наляво и надясно как ще сринат Русия.

 

Решението на страните от ОПЕК +, включително Русия, да намалят производството на петрол е «пореден шамар» за Запада, това заяви френският политик, бивш евродепутат и лидер на движението «Патриоти» Флориан Филипо в Twitter.

«Френският министър на финансите и колективния Запад, които искаха да «сринат руската икономика», получиха пореден шамар! Понастоящем Русия, Саудитска Арабия, ОАЕ, Алжир, Ирак и Кувейт обявяват координирано съкращаване на производството на петрол!» написа той в Twitter.

По-рано страните от ОПЕК+, включително Русия, обявиха доброволно намаляване на производството на петрол до края на годината. За Русия и Саудитска Арабия тази цифра ще бъде 500 хиляди барела на ден, за Казахстан — 78 хиляди барела. Освен това Обединените арабски емирства (със 144 хил. барела на ден), Оман (с 40 хил. барела), Кувейт (с 128 хил. барела), Ирак (с 211 хил. барела) и Алжир (с 48 хил. барела) също се съгласиха на съкращаване на производството на петрол.

През февруари Западът призова за ожесточаване на санкциите срещу Русия, като ги нарече «ефективни в дългосрочен план».

Москва многократно заявява, че страната ще се справи със санкционния натиск, който Западът започна да оказва върху Русия преди няколко години и продължава да се засилва.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *