Хитри сметки: Мишо Константинов иска да правим избори в три дни и болните да гласуват!

България отблизо

Намирам се в красивия град Рила. Времето е мрачно, но настроението е добро. Изолирал съм се. Когато мога, се качвам в планината.

Това заяви в ефира на Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов.

„Това беше една от най-очакваните дати – 28 март. Засега отиваме в избори в края на март.

Има, обаче, няколко важни въпроса. Какво правим с хората, които са карантинирани и с тези, които боледуват“, запита Константинов.

„До нас Северна Македония прави 3 дни избори, Чехия ги прави 2 дни. Предлагам български представители да отидат до Румънското посолство и да помолят съответното аташе да сподели тамошната практика. Това, което видяхме по телевизията, едни големи помещение, в които се спазваше дистанция“, каза той.

По думите му, въпреки това е имало много ниска избирателна активност – 32%.

„Ковид пандемията е нещо, което удари целия свят. Няма нищо укорително, ако депутатите измислят мерки за опазването на хората по време на гласуване“, каза той.

Според Мишо Константинов е добре да се направят комисии и отделения в болниците, за да могат заразените да гласуват.  „Всичко трябва да се обмисли изключително добре. Това е важен въпрос. Трябва да проучим опита на държавите, които вече са направили избори“, каза той.

По думите му, гласуването с машини може да представлява голям риск: „Това е монитор с тъч скрийн, по който всички пипат и тази повърхност ще е пълна със зарази. Това не е умно решение за време на пандемия“, смята той.

Както виждаме, Мишо Константинов пак си прави хитри „математически“ сметки. Иска да се гласува в два или три дни. Защо?! Ами защото така най-лесно се правят манипулации.

На всичко отгоре, предлага и болните в болницата да гласуват. Първо, хората се борят с болестта и не им е до гласуване. Второ, ако има някои, които са в по-добро състояние, те са много малко. Но защо все пак се иска и болните да гласуват? Ами много просто. Защото те са най-зависими. И предизборните обещания за нови медицински апарати и нови лечения ще ги подтикнат да гласуват за статуквото на Борисов.

Видно е, че герберите търсят всяка, дори и най-малка възможност да приберат гласове за себе си.

Така че битката ще е трудна. И ако искаме да спечелим не трябва да отиваме за гъби. Иначе цялата пара ще отиде в свирката, а локомотивът ще остане на едно място.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *