Христо Грозев: Ще ремонтираме техника, ама само на хартия!

България отблизо
Решението на българското Народно събрание е разочароващо. Нямаме възможността да ремонтираме военната техника на Украйна. На пръв поглед всичко изглежда като обещание на хартия. Дано да греша.

Това заяви пред bTV разследващият журналист от „Bellingcat“ Христо Грозев.

 

Миналата седмица депутатите в Народното събрание приеха предоставянето на военна помощ за Украйна, но тя не се отнася до изпращането на оръжия, а ремонт на техника. Това решение дойде след разрив в коалицията, няколко коалиционни съвета и бурни дебати по темата. Червени линии бяха начертани от БСП и „Демократична България“. Левицата е категорично против директното предоставяне на оръжия, а от ДБ искаха точно това. Заради сегашното решение на НС от партията на Христо Иванов искат среща с „Продължаваме промяната“. Възможно е да има нови трусове.

 

Според Христо Грозев Русия в момента се лута между два сценария – официалното обявяване на война, с което ще има мобилизация или обявяването на „мини победа“.

„В момента се лутат между два сценария – пълна мобилизация с обявяването официално на война или обявяване на “мини победа”. Това зависи от общественото напрежение. Това се опитват да оценят в момента от Кремъл – дали цената от загиналите ще бъде приета от обществото. Сериозни са опасенията за обявяването на война“, посочи Грозев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *