Цветанов призна, че е напуснал ГЕРБ заради…предателство

България отблизо

Има разочарование от това, че всъщност предателството, или по-специално неразбирането за това, което трябва да се прави в една партия, доведе до този извод да взема своето лично решение за излизането ми от позицията като председател на парламентарната група.

Това заяви Цветан Цветанов в интервю за „Дойче Веле“. Той обаче подчерта, че е взел правилното решение. По думите на Цветанов след създаването на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) той се чувства по-свободен да изразява позициите си. Преди ден ЕАЦС организира и първото си събитие: „30 години демокрация – къде бяхме, къде стигнахме, къде бихме искали да бъдем в бъдещето“.

„Преди 30 години бях доста по-млад. С моята сегашна съпруга тогава бяхме една прекрасна млада двойка, която, разбира се, имаше своите мечти. И когато бяхме на кино, а след това отидохме в едно кафене, тогава започна да се говори за това, че Тодор Живков е паднал“, спомни си Цветанов за събитията от онова време.

Цветан Цветанов е категоричен, че България трябва да остане с евроатлантическа ориентация. „Днес повече от всякога трябва да противодействаме на хибридните атаки и да се борим за енергийната независимост, а не това, което наблюдаваме днес: нарастване на възможността за увеличаване на руското влияние с „Турски поток“. Искаме да противодействаме и на националпопулизма, който в последните няколко години все повече и повече търси да намери по-голямото си приложение в политически план. И същевременно да се борим и срещу антисемитизма, за което виждаме, че също има много сериозни предпоставки“, коментира още председател на Управителния съвет на ЕАЦС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *