Целта на последния руски ракетен удар е била…

Свят

Руските военни заявиха днес, че с петъчните си масирани удари по Украйна са предотвратили голяма доставка на чуждестранни оръжия за украинските сили, предаде Франс прес, позовавайки се на руското министерство на отбраната. Ударен е и пункт в Донецката народна република, където са били разположени чужди наемници.

 

„В петък, 16 декември, с високоточни оръжия с голям обсег, с въздушно и морско базиране беше нанесен масиран удар по украински системи за военно управление, по военно-промишления комплекс и енергийни обекти“, осигуряващи дейността им. Целта бе постигната напълно, обяви говорителят на руското министерство на отбраната ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

„В резултат на удара беше предотвратена голяма доставка на оръжия и боеприпаси чуждестранно производство, блокирано беше придвижването на резерви на украинските сили към зоните на бойните действия, преустановена беше работата на предприятия за производство и ремонт на оръжия (…)“, заяви министерството. Поразен бе и „пункт на временна дислокация на чужди наемници в Донецката народна република“, в района на град Красний Лиман, каза Конашенков.

Конашенков добави, че руската армия ще спре напълно доставките на западни оръжия и ще съсредоточи усилия за унищожаване на постъпващите чужди наемници. Западните оръжия и наемниците са вече приоритетна цел, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *