Американски вестник призна неохотно: Си Дзинпин обяви безгранично партньорство с Русия!

Свят

Китайският президент Си Дзинпин изгражда още по-тясно и всеобхватно икономическо и военно партньорство с Русия въпреки натиска на Запада, оглавен от Съединените щати, съобщава The Wall Street Journal.

 

Обявявайки «безгранично» партньорство с Русия, китайският лидер демонстрира солидарност с Владимир Путин в готовността му решително да се изправи срещу нарастващата американска заплаха. Враждебните действия на Съединените щати и техните съюзници срещу Китай сближават двете страни и вече доведоха до рекорден търговски ръст от 200 милиарда долара тази година.

Партньорството на Китай с Русия помогна да се защити Москва от икономическите последици от западните санкции. Русия и Китай отдавна се стремят да подкопаят влиянието на САЩ в света.

Това е общата цел, която получи по-голямо внимание през последните години, тъй като и двете страни придобиха увереност, че могат да променят международния ред, който и двете страни считат, че е в полза на Запада и неговите съюзници.

Дългогодишното възхищение на Си към Русия и Владимир Путин подхрани желанието му да засили връзките със северния съсед на Китай. Очаква се 69-годишният китайски лидер да посети Москва следващата година, отбелязвайки 40-ата среща лице в лице между двамата лидери, според The ​​Wall Street Journal.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *