Цецка Цачева поведе класацията! Народът масово гласува за нея! Вижте защо!

България отблизо

Цецка Цачева поведе една доста странна класация в България.

А тя е за най-недолюбвания и най-заспалия министър. Това показва проучване на социологическата агенция „Алфа рисърч“ за рейтинга на политиците. Оттам изнесоха доста неглижирани и данни и въпреки това нямаше как да не признаят, че министърът с най-малко одобрение от хората е точно тя. А те масово са гласували за нея с „против“.

Откакто изгуби президентските избори с много на малко, Цецка се покри в плевенската си къща и отчаяно зачака съдбата си. А тя /съдбата/ беше благосклонна. След няколко месеца на изгнание и покаяние, Борисов й даде индулгенцията си и я направи шеф на правосъдното министерство. Оттогава тя е по-ниска от тревата, натиска се на креслото си и не върши нищо.

Е, може и да прави оперативки и да подписва някоя заповед, но някак тотално изчезна от политиката и от телевизионния екран и народът започна да се пита имаме ли такъв министър, или не. По време на управлението й се извърши най-дръзкото бягство от Софийския затвор, но тя не гъкна. Чак след силен обществен натиск излезе да даде интервю и омаловажи случая, като обясни, че от затворите в цял свят бягат хора и това е напълно нормално. И обеща, че ще хванат бегълците. Засега единия бе хванат, понеже спря да бяга, а причината бе, че е малко умрял. Другия още го издирват.

Междувременно стана ясно, че да духнали 72 души за 10 години, но никой не ги търси.

Цецка обаче се крие в кабинета си. Мълчи и си пази креслото, защото то е последният й пристан. Ако го изпусне, не може да се върне и като депутат, тъй като на последните избори плевенчани отказаха да гласуват за нея и тя даже не е народен представител.

Не е ли редно, ако един министър не прави нищо за България, а рейтингът му е заорал дъното, той да бъде сменен? Да се назначи млад и по-деен човек на негово място, който ще раздвижи системата, ще се погрижи надзирателите да не крадат, да не търгуват със затворниците, да не вземат пари, за да им скарват дрога и мобилни телефони в килиите? Досега имаше няколко такива случая, но Цецка отново ги мина с оглушително мълчание.

Или в ГЕРБ като ти подарят един пост, го получаваш доживотно? Или поне до падане на партията от власт?

Крайно време е Цачева да си отиде вкъщи, да точи баници и да пее „Цъфнал ГЕРБ“ в пенсионерския квартален хор.

Но кой знае защо Борисов я държи.

А може би и тя го държи с нещо. Кой знае…

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Цецка Цачева поведе класацията! Народът масово гласува за нея! Вижте защо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *