ЦИК връчи на Румен Радев удостоверението за победата! Той обеща, че ще работи за достоен живот на българите

България отблизо
Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия. Те бяха връчени от председателя на ЦИК Камелия Нейкова. Тържествената церемония се проведе във фоайето на сградата на НС.

„ЦИК се пребори с всички предизвикателства и проведе честни и прозрачни избори. Румен Радев и Илияна Йотова постигнаха безапелационна победа. Високият резултат задължава и сега очакванията към вас ще бъдат по-високи. Нямам съмнение, че ще отговорите на надеждите на българските граждани, които желаят промяна. Законодателната власт и президентската институция ще работят заедно за благоденствието на страната ни”, каза председателят на НС Никола Минчев.

 

„Изборите са фундамент на демокрацията, отговори на приветствията президентът Румен Радев. От начина на тяхното организиране зависи легитимността на институциите и способността ни да отстояваме нашето бъдеще. През тази години гласувахме четири пъти. Това беше истинско изпитание както за избирателите, така и за ЦИК. За първи път се въведе машинно гласуване и в страната, и в чужбина. Трябваше да се спазват и мерките срещу коронавируса. Ще вложим всички усилия, за да оправдаем високото доверие, което ни гласуваха хората.

Ще работим за националните ни интереси, за преодоляване на кризите и достоен живот на всички български граждани”, завърши държавният глава след получаване на удостоверението.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *