Шефът на израелското разузнаване каза кой е виновен за провала с Хамас

Свят

Ръководителят на израелската служба за сигурност „Шин Бет“ Ронен Бар заяви, че той е отговорен за това, че не е било предотвратено нападението от Хамас, съобщава The Times of Israel.

 

„Въпреки поредицата от действия, които извършихме, за съжаление в събота не успяхме да създадем достатъчно предупреждение, за да осуетим атаката“, пише Ронен Бахр в писмо до членовете на „Шин Бет“.

Изданието информира, че министерството на отбраната е засякло „необичайни движения“ в ивицата Газа няколко часа преди атаката на 7 октомври. След което са проведени поредица от телефонни разговори между висши служители в Израел, но предупреждението е пренебрегнато.

Според медийни съобщения на израелските издания, Ронен Бар е наредил разполагането на малка група оперативни работници на границата с Газа в очакване на „малка атака“. Според „Шин Бет“ най-малко десет членове на службата са били убити.

„Като оглавяващ организацията, отговорността е моя. Ще има време за разследване. Сега се борим“, казва той

Освен това Бар подчертава, че Израел е във война.

„Войната завършва с решителна победа и промяна на ситуацията. Няма предел, няма ограничение във времето. До самия край“, добавя той.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *