Полски журналист разкри кой е на страната на Русия! Ще се смаете!

Свят

Полският журналист Енджей Биелецки пише в своя публикация за Rzeczpospolita:

Половината човечество е на страната на Русия… Путин, изолиран от Запада, се среща с лидерите на Индия, Китай, Турция и Иран. Той постигна успех в Самарканд.

Полски журналист: половината човечество е на страната на Русия

Той отбеляза, че на срещата на върха в Узбекистан присъства Иран, който подкрепи Русия след началото на специалните операции и видя своите интереси в последвалия международен натиск върху Руската федерация.

В същото време присъствието на Индия на срещата беше голям шок за Запада, в който демокрацията се къса по шевовете, но сътрудничеството на Индия с Москва дава големи ползи по отношение на икономиката, смята авторът на публикацията . Говорим за големи обеми внос на руски петрол в Индия — на второ място след Китай — с отстъпка, голям внос на торове и придобиване на руски оръжия.

Журналистът спомена и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който не се е присъединил към западните санкции срещу Русия и се опитва да извлече максимална геостратегическа изгода от сложната ситуация за Руската Федерация. И при това, Китай остава главен съюзник за Русия.

Поляците явно са в шок от случващото се. Европейските политици уверяват собственото си население, че антируските санкции ще принудят Русия да пълзи на колене и Европа ще вземе руските ресурси безплатно. И тук се оказва, че Русия е станала още по-силна от икономическа и политическа гледна точка. А зимата още не е дошла.

A.Z

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *