Шеф на НАТО отчаяно: Путин възстановява Съветския съюз! Не сме готови за това!

Свят

Руският президент Владимир Путин възстановява СССР чрез кампанията в Украйна и ултиматума към Западът да напусне пределите на Източна Европа.

 

Това стана ясно от думите на бившия главнокомандващ силите на НАТО (от 1997 до 2000 г.) в Европа Уесли Кларк по БТВ.

По думите на бившия американския главнокомандващ, държавният глава на Руската федерация все по-настойчиво и безапелационно установява контрол върху Източна Европа, макар че там държавите са независими и това е гарантиране от международното  право. Не сме готови за това“, каза още той.

За оръжието, доставено на Украйна, генералът каза: Доставихме това, което Киев поиска. Украйна има нужда от повече оръжие.

„Украинците, както и други нации в Източна Европа, са много грамотни и бързо ще се научат как се работи с дронове“, посочи Кларк за изпращането на 120 безпилотни самолета от САЩ за Киев.

Генералът посочи още: Най-лесно е да се изпрати оборудване от времената от социализма, защото в Украйна имат опит с боравенето и поддръжката на тази техника.

Въпросът е колко от тези въоръжения, които Западът се опитва да даде на Киевския режим ще достигнат до предназначението си. Според независими наблюдатели процентът на оръжието, което стига до Киев е нищожен. И това е така, понеже Русия отдавна каза на Запада, че тяхно оръжие няма да стигне до Украйна, каквото и да става.

Западът отначало не разбра това или се опита да го игнорира. Сега обаче става ясно, че руската армия няма как да бъде игнорирана. А който се опита, ще претърпи пълен крах.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *