Мая Манолова: Такова правителство не ни трябва!

България отблизо

Премиерът Кирил Петков праща 9 снаряда на Украйна! Толкова могат да се купят със заплатата му от малко над 8000 лв., която обяви, че е дарил.


Това коментира Мая Манолова по повод необичайния призив на премиера Петков да дарим по една заплата за оръжия на Украйна.

Целия й коментар публикуваме без редакторска намеса:

Правителствените абсурди вече не са забавни обаче. Да имаш в държавата 82 хил. украински бежанци (жени и деца), 2/3 от които поети от обикновените българи, не от държавата, някак го преглъщаш.

 

Да твърдиш, че българско оръжие и боеприпаси не стигат до Украйна го отдаваш на обичайното малодушие на „големите политически мъже“.

Да имаш мнозинство, хазна, правителство, но да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност.

Капачки за снаряди ли, г-н премиер? Или DMS с текст „ракета“? Това ли очаквате от хората? Това ли е промяната? И за пенсионерите ли се отнася призивът Ви? И те ли да си дарят пенсиите за снаряди, след като първо Вие им взехте увеличението на пенсиите?

Г-н Петков, ако гражданите ще вършат работата на държавата, защо тогава ни е правителство? Това не е въпрос.

Tagged

1 thought on “Мая Манолова: Такова правителство не ни трябва!

  1. Господин Петков,
    Щом ще даваме заплатите си за оръжия, аз искам да даря не една, а две заплати за оръжия за Донецката Народна Република ДНР. ДНР вече над 8 години се отбранява героично срещу нацистите от батальона Азов. По данни на ООН над 13,000 души са загинали от варварските нападения на нацистите от батальона Азов срещу ДНР, включително стотици невинни деца, погребани в „Алеята на ангелите“ в Донецк. ДНР освободи и спаси нашите български моряци от кораба Царевна след като в продължение на 2 месеца нацистите от Азов отказваха да ги освободят. Войниците на ДНР споделиха своите собствени хранителни запаси с нашите моряци и осигуриха тяхната безопасност от Мариупол до Донецк и после до Сочи.
    ДНР заслужава нашата помощ, а не наркоманите нацисти от батальона Азов и другите нацистки формирования.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *