Шойгу обяви: ВСУ са разгромени, военната операция ще продължи до постигането на всички цели!

Свят

Украинските военни използват необмислено определени видове оръжия, което създава заплахи в различни региони, включително Черно море, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

„Последствията от необмисленото използване на определени оръжия от украинската армия се проявяват в различни региони“, каза Шойгу по време на конферентна връзка във вторник. По-специално, отбеляза той, „в Черно море е създадена реална заплаха за гражданското корабоплаване“.

„Турските военни неутрализираха две морски мини край бреговете на Румъния и Босфора“, каза Шойгу.

„ВВС и системата за противовъздушна отбрана са практически унищожени“, каза Шойгу, като отбеляза, че са унищожени 123 от 152 самолета на въоръжените сили на Украйна и 77 от 149 хеликоптера.

„Военноморските сили на страната престанаха да съществуват. Понесени са значителни загуби от всички формирования на сухопътните и въздушно-десантните войски“, добави руският министър на отбраната.

„Основните задачи на първия етап от операцията са изпълнени. Бойният потенциал на украинските въоръжени сили е значително намален, което дава възможност да се съсредоточи основното внимание и основните усилия върху постигането на основната цел – освобождението на Донбас “, каза Шойгу по време на конферентен разговор на 29 март.

Той подчерта, че специалната военна операция ще продължи „до постигане на поставените цели“.

За намеренията на НАТО да доставя военна помощ Украйна, министърът коментира: „Проследяваме изявленията на лидерите на отделни страни от НАТО за намерението им да доставят самолети и системи за противовъздушна отбрана на Украйна. Ако те бъдат реализирани, ние ще реагираме адекватно“, каза Шойгу по време на конферентната връзка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *