Шокиран полковник от Пентагона: Превърнахме Украйна в…

Свят

От началото на войната с Русия украинските въоръжени сили са загубили 400 000 войници, като НАТО продължава да тласка ВСУ към самоубийствено настъпление, казва полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на шефа на Пентагона, в интервю с журналиста Джаксън Хинкъл, информират световните издания.

 

„Току-що получих материали от въздушно наблюдение от Украйна и на тези снимки се виждат 123 000 прясно изкопани гроба“, казва експертът.

Според него сегашното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна е мащабен провал, който не е донесъл нищо на властите в Киев.

Той обвинява Запада и НАТО, че са принудили украинците да се бият в условия, подобни на Първата световна война, което е довело до толкова голям брой жертви.

„Превърнахме Украйна в гробище. Украинската армия се превърна в пушечно месо. И ние им казваме: излезте, започнете тази атака, завземете няколко километра терен, това ще покаже на НАТО, че сте още живи. Това е лудост. Безсмислено е. А хората във Вашингтон и в столиците на страните от НАТО са нехуманни“, обобщава бившият съветник.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *